- Помощна информация

Настройки

Настройките на уебсайта са достъпни от екрана с инструменти. Ето и кои са те:
Заглавие
Този текст се вижда в хедъра на уебсайта и е връзка към началната страница. От настройките на дизайна можете да промените изгледа му или да го скриете. Видим е също в заглавната лента на браузъра, когато е отворена началната страница.

Кратко описание
Този текст се вижда в хедъра на уебсайта. От настройките на дизайна можете да промените изгледа му или да го скриете. Използва се също в description мета тага на началната страница.

Ключови думи
Ключовите думи имат значение за по-доброто позициониране на вашия уебсайт в търсачките. Това са думите, които най-точно биха го описали и се съдържат в началната му страница. Ние се грижим автоматично да генерираме подходящи ключови думи, затова препоръчваме да попълвате това поле, само ако имате познания в оптимизацията за търсещи машини (SEO).

Езици
Изберете основния език, на който е съдържанието на уебсайта ви. Ако активирате Пакет ПРО ще можете да добавите и допълнителни езици.

Иконки
Изберете иконката на вашия уебсайт (favicon). Тя ще е видима в заглавната лента на браузъра или в списъка с любими. Можете да качите всяка картинка във формат jpg, png или gif.

RSS
Това е технология, която дава възможност на посетителите на уебсайта ви да се абонират за известия за нови статии в блога ви. Ако разрешите RSS, можете да укажете, каква част от статиите ви да се виждат. RSS файла за всеки уебсайт се намира на адрес https://website.alle.bg/rss.xml

Временно спиране на уебсайта
Разполагате с възможност да спрете временно достъпа до уебсайта си и опишете текст, който ще се вижда от посетителите ви през това време.

Профил
С тази функционалност, можете да скриете истинският си профил и да покажете друг. Ето пример:
Регистрирате се в Alle.bg с потребителско име IvanIvanov и създавате уебсайт за цветя и друг за картини. Ако не използвате тази опция и комуникирате с посетителите на вашите уебсайтове (през елемента коментар например), те ще ви виждат като IvanIvanov.
Ако използвате функционалността за инкогнито профил, Вие можете да имате два различни профила, с различни имена и картинки и различна информация за вас. На единият профил можете да имате например снимка на цветя, а на другия - картина.

Коментари
Тук са дадени няколко опции, с които можете да забраните гост потребителите и да направите Facebook, Alle.bg и гостите да изискват одобрение преди техните коментари да бъдат видими в уебсайта ви.

Форум
Тук са дадени няколко опции, с които можете да забраните гост потребителите и да направите Facebook, Alle.bg и гостите да изискват одобрение преди техните теми и отговори да бъдат видими в уебсайта ви.

Анкета
Тук са дадени няколко опции, с които давате разрешение на различните типове потребители (гости, потребители на Facebook, потребители на Alle.bg) да отговарят на анкетите в уебсайта ви.

Google Search Console, Bing Webmaster Tools, Yandex.Webmaster
Тук се намират няколко полета, които ще ви помогнат да използвате услугите за собственици на уебсайтове на Google, Bing и Yandex. Научете повече тук.

Google Analytics
Това е мястото, в което можете да попълните кода на брояча си в Google Analytics за да получавате информация за посещенията в уебсайта си. Научете повече тук.

Глобален HTML код
Това е мястото, от което можете да добавите HTML код, който да се визуализира на всяка страница във вашия уебсайт. Научете повече тук.

Научете повече