Блог

Alle.bg става на 11 години!
Блогът на Alle.bg
Здравейте,

Днес отбелязваме 11-тия рожден ден на Alle.bg и още една година, в която продължихме да подобряваме платформата, за да бъде още по-полезна за вас. Надявам се, че сте се възползвали от новостите и сте постигнали още по-добри резултати.

Както знаете, с Alle.bg можете да създадете напълно безплатно собствен уебсайт, с който да представите вас и вашата дейност в Интернет. За някои това може да е достатъчно, но за тези от вас, които искат най-доброто, предоставяме допълнителни платени услуги. Най-полезната от тях според нас е собственият домейн. Той дава много по-професионален изглед на вашия уебсайт.

По случай нашия рожден ден, искаме да ви подкрепим в закупуването на собствен домейн или някоя от другите ни услуги, включително и новите ни Студио услуги, с които може да оставите изработката на вашия уебсайт на нас. През следващите 11 дни, може да използвате промо кода BDAY11 за 11% отстъпка от крайната цена на посочените услуги.

Благодарим ви, че ни се доверявате за вашите уебсайтове!
Иво Петков
Основател на Alle.bg
Индивидуални настройки на дизайна на основните елементи
Блогът на Alle.bg
Днес с радост искаме да ви представим една много значима нова възможност в Alle.bg. С нея можете да настроите визията на елементите Заглавие, Текст, Връзка и Снимка индивидуално, като тя е налична за дизайните Мини и Юнивърсал.

Както знаете, дизайнът и съдържанието на вашия уебсайт са ясно разделени. По този начин можете да направите промяна във визията, без да е нужно да преминавате през всяка страница и всеки елемент в нея. Има места обаче, където индивидуалният подход е много по-подходящ. Такива са например началната страница и долната част на сайта (футъра).

Във видеото можете да видите как да използвате новата функционалност, за да създадете по-приветлива начална страница.
Освен това, добавихме и възможност за копиране на елементи. Това означава, че може да настроите индивидуалната визия на даден елемент, и копирайки го, да получите втори със същата визия. Естествено след това може да смените само съдържанието му.
Перфектни изображения за социалните мрежи
Може би знаете и сте виждали, че когато споделите страница от вашия уебсайт във Facebook, се показва блокче, в което има заглавие, описание и може би снимка. Заглавието и описанието са същите като тези, които се показват в търсачките като Google и Bing. Тях можете да укажете от настройките на самата страница.
Блогът на Alle.bg
До момента снимката, която се показваше при споделяне, беше първата снимка от съдържанието на страницата. От днес, вече можете да поставите изображение, което да се използва единствено в социалните мрежи. Това означава, че то няма нужда да бъде част от съдържанието на страницата и може да бъде направено по начин, по който ще я представи по-добре. Можете да го добавите от настройките на страницата.

За да видите как ще изглежда блокчето със споделената страница във Facebook, може да използвате инструмента Sharing Debugger.

Бихме ви препоръчали изображенията, които добавяте да бъдат в съотношение 2:1 (1000x500 пиксела например) като предвидите малко място в краищата. Изображения в съотношение 2:1 ще изглеждат перфектно в Twitter, а за Facebook перфектното е 1.91:1.

Статиите в блога, също вече разполагат с тази нова опция.

Направихме и една малка промяна, която позволява да настроите по-добре начална страница. Нейните настройки преди бяха в настройките на самия сайт. Сега те са преместени в раздела Страници, като са добавени полета за изображение, заглавие и описание.

Надяваме се да се възползвате от новата възможност и да отделите внимание на визията на вашите страници при споделяне в социалните мрежи. Те са страхотен инструмент за генериране на интерес и повече посещения.
Какво ново в Alle.bg през Януари 2021г.
Блогът на Alle.bg
Измина един месец от новата година и се надяваме да работите мотивирано по поставените си цели, а защо не и вече да постигате успехи! Ако тези цели са свързани с вашия уебсайт, за нас ще бъде удоволствие да ви помогнем. В следващите редове ще ви покажем какви са успехите, които ние постигнахме през изминалите 31 дни.

Стартирахме ново издание на Предизвикателството на Alle.bg, което този път е отворено за всички и се провежда под формата на обучителен курс. За период от 4 седмици разглеждаме всичко най-важно за създаването на един уебсайт, като вече сме в края на първата седмица и първата тема. Ако все още не сте се включили, но имате желание, влезте в профила си Alle.bg (или се регистрирайте) и се запишете. Веднага ще получите достъп до публикуваните до момента материали.

Добавихме възможност за лесен преглед на вашия уебсайт на малки екрани. С този нов инструмент ще подготвите сайта си по-добре за посетители, които използват мобилни телефони, а те всъщност са мнозинството.

Споделихме с вас начин, с който можете да правите по-добри анализи на посещенията във вашия уебсайт. Той е особено полезен, когато правите различни реклами кампании в едни и същи сайтове (Facebook и Google например).

До скоро.
По-добър анализ на посещенията
Блогът на Alle.bg
Знаете, че по всяко време можете да видите актуална информация за посещенията във вашия уебсайт. Можете да видите броя посетени страници, информация за самите посещения и името на сайта, който ги е изпратил (ако има такъв).

В тази статия искаме да ви покажем един трик, с който можете по-лесно да анализирате посещенията, които са вследствие на натискане на бутон или връзка.

Нека си представим следната ситуация:
Споделяте адреса на вашия уебсайт на две места във Facebook. Едното е вашият профил, а другото е Facebook група. На двете места ще се покаже връзка и когато някой натисне тази връзка, той ще бъде пренасочен към вашия уебсайт. В информацията за посещенията ще видите източника "Facebook", но няма да знаете от кое място точно е дошъл той (вашия профил или групата).

Ако добавите “?-vssource=TEKST” след адреса на сайта си, вместо "Facebook" ще видите това, което сте поставили на мястото на “TEKST”.

Ето примери за адреси, който включват този трик:
https://example.alle.bg?-vssource=facebook-profile
https://example.alle.bg?-vssource=grupa1


Може да използвате този подход и когато създавате връзки в имейли и пускате реклами в Google и Facebook. Естествено това не е напълно подходящо за места, където се вижда целият адрес, така че използвайте го разумно.