Alle.bg / блог
Нова версия на alle.bg
Здравейте,

Изключително сме щастливи да ви представим новата версия на alle.bg. Нека да видим новостите в нея:
1. Вече можете да управлявате акаунта си в alle.bg и самите си сайтове и през мобилни устройства (такива, които работят с докосване). През последните години все повече хора използват такива устройства като основни за достъп до Интернет и за нас е важно да ви осигурим адекватни инструменти.
2. Обновен и по-чист дизайн на инструментите за управление на сайтовете ви.
3. Нов елемент за плаващо съдържание. До момента можехте да поставите текст, който обхваща картинка. Сега вече можете да поставите такъв текст около всеки друг елемент.
4. Допълнителни настройки за стаиите в блога.
5. Дизайните, с които разполагахте до момента са базирани на едно и също разположение (хедър, странична лента, зона за съдържание на текущата страница и футър). Планираме нови и различни дизайни и тези, които използвахте до момента са обединени в едни (с име "Класически дизайн"), които има няколко готови стила.
6. Вече можете да изберете езика на сайта си (от настройките му) и това да се отрази на текстове, които не могат да се променят (в полетата за коментари, във формата за контакти и т.н.)
7. Елементите "Файл в SlideShare", "Файл в Google Drive" и "Файл в SkyDrive" са обединени в един, които се нарича "Файл от Интернет".
... и много други видими и невидими промени, които вдигат качеството на alle.bg за пореден път и ни дават повод за гордост с това, което сме постигнали.

Ако имате въпроси или забележите проблеми, не се колебайте да се свържете с нас.
7 години alle.bg
Здравейте.

Днес отбелязваме 7 години от създаването на alle.bg - платформата, чиято основна цел е да ви помогне да бъдете успешни в Интернет. Искаме да благодарим на всеки един от вас за доверието и подкрепата през всичките тези години. За нас те значат много и ни мотивират да продължаваме да се развиваме.

През изминалите години имаше няколко големи крачки, които направихме за да можем да ви предложим услуга на топ ниво. Ако желаете можете да разгледате по-старите ни статии в блога, за да си ги припомните. С радост искаме да ви съобщим, че съвсем скоро ще направим още една голяма крачка. В момента подготвяме пускането на изцяло нова версия на alle.bg, по която работихме много време и която вярваме, че ще ви хареса. Повече детайли за нея ще обявим скоро. Очаквайте я.

Благодарим ви.
Весели празници!
"/>
Здравейте.

С наближаващия край на 2016г. бихме искали да ви пожелаем весело посрещане на празниците и щастлива и успешна нова 2017 година. Планирали сме няколко много приятни изненади, които вярваме ще допринесат за този успех, но тях ще ги обявим в началото на новата година.

Доскоро.
По-сигурна връзка и за собствени домейни
Преди малко повече от година обявихме по-сигурна връзка с alle.bg и описахме коя технология използваме за да я постигнем (казва се SSL/TLS). Още тогава всички уебсайтове, които завършват на .alle.bg станаха по-сигурни. От днес предлагаме напълно безплатно тази технология и за клиентите ни, които използват собствени домейни. Единствената разлика, която ще бъде видима за посетителите е, че в адреса на уебсайтовете ще пише https:// (вместо http://) . T.e. вместо http://moiat-domain.com/ уебсайтът ви ще бъде достъпен през https://moiat-domain.com/

Какви са предимствата на по-сигурната връзка?
1. Посетителите ви са сигурни, че разглеждат уебсайта ви във вида, в който сте го създали. Т.е. решават се проблеми с различни видове хакерски атаки и манипулации на съдържанието, колко и редки да са те.
2. Търсачката на Google дава предимство на уебсайтове, които се достъпват през https връзка.
3. Дава възможност за много нови и полезни функционалности. Очаквайте повече информация по темата през новата 2017 година.

Клиенти, които притежават собствен домейн могат да тестват сигурната връзка още днес, като в началото на 2017г. ще активираме автоматично пренасочване от http към https връзка. Така всички уебсайтове в alle.bg (без значение дали използват собствен домейн или безплатен) ще бъдат достъпвани само по по-сигурния начин.
Промяна в IP адреса на alle.bg
Здравейте,

Преди да пристъпим към същината на тази статия искаме да ви дадем малко теоретична информация, която вярваме, че може да ви бъде полезна.

Какво е IP адрес?
IP адресите са незаменима част от Интернет и без тях, той не би съществувал във вида, в който го познаваме. IP адреса е комбинация от цифри и точки (пример: 101.102.103.104) и посочва къде в Интернет се намира дадена услуга (поща, уебсайт, търсачка и т.н.). За наша радост не се налага да помним адресите на услугите, които използваме в този им вид, а използваме много по-приятните "alle.bg", "google.com" и т.н. А нашите устройства, знаят как да намерят коректния IP адрес за всяко име.

Промяната
В тази статия искаме да ви информираме, че предстои промяна в основния IP адрес на alle.bg. Тя няма да се отрази по никакъв начин на сайтовете ви, ако те не използват собствен домейн (т.е. завършват на .alle.bg). За клиенти, които използват собствен домейни, трябва да се нанесат корекции по DNS настройките.

От днес вече е активен новият основен IP адрес на alle.bg (52.59.8.78), като той ще замени този, който използвахме вече няколко години (193.107.70.14). Промяната ще я направим ние автоматично, за клиенти, които използват нашите DNS сървъри (ns1.amcn.in, ns2.amcn.in, ns101.amcn.in, ns102.amcn.in, ns103.amcn.in, ns104.amcn.in). Aко сте използвали IP адреса 193.107.70.14 на друго място, той трябва да се замени с 52.59.8.78.

През следващите седмици ще бъдат активни и двата IP адреса (новият и старият), така че промяната няма да доведе до прекъсване в работата на сайтовете ви и тя ще бъде неусетна за посетителите ви.

Моля, не се колебайте да се свържете с нас, ако имате нужда от повече информация.