Alle.bg / Блог

Браузърите от ново поколение

14 Юли 2011г.
Браузърите от ново поколение
Здравейте,

След подробен анализ на статистиките от нашия сайт установихме, че значителен брой от собствениците на сайтове все още не са преминали към новите браузъри - Firefox 5 и Internet Exlorer 9, Chrome 12. Екипът на alle.bg силно препоръчва това да се случи възможно най-скоро. Новите браузъри имат много предимства. Ето някои от тях, от които можете да се възползвате, като потребители на нашия сайт:

1. Сигурност
- сигурността за нас винаги е била на първо място. Вярваме, че и за вас е така. При подслушване на връзката ви, шансът някой да открадне паролата ви или друга лична информация е много по-малък, ако сте инсталирали последната версия на избраният от вас браузър.

2. Бързина - едно от нещата, на които беше наблегнато в браузърите от ново поколение беше бързодействието. Една от целите, които сме си поставили е сайтът да функционира максимално бързо. Досега в някои случаи това не беше възможно, именно заради старите браузъри на потребителите.

3. По-малко памет - има редица оптимизации в използването на паметта. Понякога старите браузъри използват много памет, което много често е неоправдано. Ние се стремим към максимална ефективност и затова сайтът ни работи много активно с паметта на вашият компютър. При някои от по-старите браузъри се проявават проблеми, известни като “memory leaks”, при което веднъж заета паметта не се освобождава.

4. Нови възможности - Всеки нов браузър добавя нови възможности, следвайки последните тенденции и стандарти в уеб технологиите. Това позволява на създателите на сайтове да зарадват потребителите си с нови модерни ефекти и функционалности. Имаме страхотни идеи, които няма да можете да видите, ако сте със стар браузър.

5. По-малко трафик - друго предимство е възможността сайтовете да бъдат създадени, така че да пестят трафик. Така сайтовете се зареждат много по-бързо. Това би облекчило много вашите потребители, които отварят сайтовете ви от мобилни устройства или използват мобилен интернет, както и натовареността на нашите сървъри.

Можете да инсталирате последната версия на браузъра си от:
Internet Explorer - http://www.microsoft.com/windows/internet-explorer/default.aspx
Mozilla Firefox - http://www.mozilla.com/en-US/firefox/personal.html
Google Chrome - http://www.google.com/chrome/
Safari - http://www.apple.com/safari/
Opera - http://www.opera.com/

Всичко, което правим е съобразено с потребностите на нашите потребители. За целта е нужно да не изоставаме нито в техническо нито във функционално отношение. Вярвам, че това е крачка, която заедно трябва да направим.

Моля, ако имате отношение по темата или някакви опасения не се колебайте да ни пишете.

Поздрави,
Недко

Коментари

Mihail Ilinov 15 Юли 2011г.
Статията е чудесна и едно допълнение и съвет.
Firefox 5 vs Google Chrome 12 - 7 отворени таба.
Firefox 5 - 490 mb RAM
Chrome - 62mb RAM

Определено за момента, ползвайте Chrome - ако не сте свикнал разработчик, нямате причина да не го ползвате. ;)
r0s3n 19 Август 2011г.
rap33.alle.bg
Vasil Vasilev 2 Октомври 2011г.
Поместената информация е пределно ясна. Ползвам Firefox-обновен на 30 IX, доволен съм.
Гост 10 Октомври 2011г.
polzvam Google Chrome i sam mnogo dovolen.Do predi mesec bqh s Firefox,no Chrome e po dobar spored men!!!
unicorn12 9 Декември 2012г.
До кога трябва да сме с тях?