Alle.bg / Блог

Важни промени в alle.bg

23 Януари 2013г.
През последните 2 години alle.bg постоянно се развиваше и подобряваше. Добавяхме нови функционалности и подобрявахме стари. Станахме мобилни и използващи най-новите технологии в Интернет. Днес с alle.bg могат да се създават професионални сайтове със собствен домейн, блог, коментари, форум, търсачка и др. Има още много неща, които искаме да направим. Преди това трябва да внесем няколко много важни промени за да може alle.bg да бъде, това към което се стремим - услуга с високо качество за създаване на лични, фирмени и фен сайтове, с които да постигате успехи в Интернет. 

Промените, които добяваме сега са с цел яснота на това какво и как може да се прави в alle.bg. Това ще помогне да повишим качеството на услуга и да се фокусираме върху това, коeто наистина трябва да бъде alle.bg. Всички промени са добре обмислени и нужни за да постигнем високото качество, към което се стремим.

Вход само с емейл адрес

От 1 Май 2013г. (след малко повече от три месеца) влизането в акаунта ви в alle.bg ще става само с емейл (няма да можете да използвате потребителско име). От потребителското ви меню (горе вдясно) можете да достъпите настройките на акаунта си за да видите емейла, с който сте се регистирали и да го промените, ако има нужда. Много важно е да бъде актуален, защото само чрез него можете да получите достъп до акаунта си, ако си забравите паролата.

Информация за посещенията само от външни услуги

Както знаете за всеки ваш сайт разполагате с информация за това, колко посетителя и посещения има за последните 31 дни. Вижда се в страницата “Моите сайтове” и от бутона Статистика на всеки ваш сайт. Колкото и да ни се иска да подобрим тази част от alle.bg много трудно ще постигнем резултатите, които са постигнали специализираните в това услуги. Google Analytics например е светлинни години напред и информацията, която може да получите от него ще даде отговор на доста от въпросите ви за посещаемостта на сайта ви. В духа на високото качество през следващите седмици ще спрем показването на тази информация. Вярваме, че използването на професионалните (и безплатни) инструменти като Google Analytics, tyxo.bg и др. ще ви бъде много по-полезно.

Спиране на dir.alle.bg

Още в първите дни на alle.bg създадохме dir.alle.bg с цел по-лесно и по-бързо откриване на вашите сайтове от търсещите машини (Google, Bing и др.). Така те започваха да се показват при търсене доста бързо. Оттогава създадохме други механизми, които да вършат тази работа и резултатите са много добри. Каталогът dir.alle.bg вече не е полезен на търсещите машини, не може да се конкурира с каталозите на dir.bg и gbg.bg и това е причината през следващите седмици да го спрем.

Нови условия за ползване

На 31 Март 2013г. (след малко повече от два месеца) влизат в сила нови условия за ползване на alle.bg, според които сайтове със съдържание за възрастни или съдържащи връзки към такова съдържание и такива представящи или промотиращи услуги за печелене на пари от Интернет чрез кликове или гледане на реклами (paid to click) или програми за генериране на трафик (auto surf, traffic exchange) вече са забранени. T.e. alle.bg вече няма да поддръжа такива сайтове. След тази дата сайтове отговарящи на описанието ще бъдат спрени. Сайтове, които имат вече активирани платени услуги ще бъдат спрени след изтичането им. Два месеца са напълно достатъчно време (за посетители и търсещи машини) за тези, които имат такива сайтове да ги прехвърнят на друга платформа или собствен хостинг. Свържете се с нас, ако имате нужда от помощ при прехвърлянето на вашия сайт.

Надяваме се, че разбирате нашето желание за подобрения в alle.bg и нуждата от тези промени.

Коментари

6aran2002 29 Април 2013г.
Абе най-важното е да се развивате бързо а не да свагате и да махате
Усмивка 1 Май 2013г.
Ах, направо ме загубихте с премахването на статистиката. От толкова време ползвам сайта ви, а това наистина ме разочарова... Какви са всъщност причините за това ваше действие?
Alle.bg 2 Май 2013г.
@Усмивка, моля, разгледайте предишните коментари.
Гост 2 Май 2013г.
Защо се карате , няма значение дали са махнали нещо полезно или не - полезно .. alle.bg благодаря ти без теб нямаше да създам нищооо ! Благодаря и на всички който са от екипа ;)
pizer 10 Юли 2013г.
много хубав сайт,вси го ползвам :)