- Блог

Връзка към определена част на страница

21 Октомври 2020г.
С удоволствие искаме да ви представим най-новата функционалност в Alle.bg, с която можете да създадете връзка към определена част на страница във вашия уебсайт. Това е особено подходящо за страници, които имат много съдържание в тях.

Добра практика е частите на една страница да се разделят със заглавие. По този начин посетителят се ориентира по-лесно. Елементът Заглавие предлага три различни размера, като заглавие с най-големия размер е най-подходящо да се постави в горната част на страницата. Този елемент вече разполага с опция, която наричаме “Идентификатор (за връзки)”. Когато добавите стойност в това поле, ще можете да създадете връзка, която да насочи посетителите именно към това заглавие.
Връзка към определена част на страница
В примерната картинка виждате как е попълнена думата “коса” като идентификатор за заглавието “Продукти за коса”. След това при създаването на връзка е посочена отново думата “коса” като преди нея е добавен специалният символ “#”. Именно той указва, че връзката сочи към определена част в страницата, в случая частта с идентификатор “коса”. Ако искате да създадете връзка към част на друга страница трябва да поставите адреса и преди символа “#”. Тогава адресът ще изглежда по следния начин:
https://example.alle.bg/продукти/#коса

На https://alle-example.alle.bg/връзка-към-част-от-страницата/ можете да видите как изглежда финалният резултат. А ако поставите само символа “#” като адрес на връзката, ще можете да направите бутон, който връща посетителите в началото на страницата.

Коментари

vladi_div4ev 22 Октомври 2020г.
Благодаря и успех!
Стиходар 23 Октомври 2020г.
Полезно! Обаче аз съм си правила такива връзки години преди това, с вмъкване през самия текстов редактор и си работят.
ekabesta 26 Октомври 2020г.
Здравейте и благодаря за опцията.Със сигурност ще се възползвам.
ekabesta 26 Октомври 2020г.
Токущо го пробвах.Страхотно улеснение и удобство.Благодарности! Бъдете здрави.
luckanov1912 11 Ноември 2020г.
Благодаря със сигурност ще се възползвам!