Alle.bg / Блог

Как да защитим своя профил в alle.bg (и не само)

25 Юли 2012г.
Как да защитим своя профил в alle.bg (и не само)
Здравейте,

С този пост искаме да ви дадем няколко съвета как да повишите сигурността на профила си в alle.bg. Голямата част от съветите, които ще видите са валидни и за други сайтове, които изискват от вас регистрация.

Не споделяте паролата си с никой. Препоръчваме дори да не я записвате никъде. Дори ние, екипът на alle.bg не знаем вашата парола.

Не използвайте лесни за отгатване пароли. Пароли като 123456, 123123, qwerty и т.н. са лесни за отгатване и не би отнело много време на някой недоброжелател да ги изпробва ръчно. Парола, която е същата като потребителското ви име също не се препоръчва. Лесни за отгатване са също пароли, които съдържат една или няколко думи: football, slunce, bulgaria, iloveyou и т.н. Препоръчваме в паролата си да имате главни и малки букви, цифри и специални знаци. Ето няколко добри примера: IVANivanov72, IVAN#ivanov#72, IvnIvnv72. Колкото по-дълга е една парола, толкова по-добре.

Използвайте различни пароли за различните сайтове. Не използвайте една и съща парола за профилите си в alle.bg, Facebook, Twitter, abv.bg и др. Ако хакери се сдобият с паролата ви в един от тези сайтове те лесно ще влязат в другите ви профили.

Проверете email адреса на профила си в alle.bg. Подсигурете се, че той е валиден и имате достъп до него. Само на него ще получите нова парола, ако забравите своята.

Не давайте паролата си на никой, дори да се представя за собственик или администратор на alle.bg. Ние никога няма да поискаме вашата парола. Това важи и за всеки друг сайт (Facebook, Twitter, abv.bg и др.).

Подхождайте отговорно към своите пароли. Те са вашият ключ към безпроблемно сърфиране в Интернет. Екипът на alle.bg постоянно подобрява сигурността на платформата, но без сигурна парола усилията ни в даден момент могат да се окажат недостатъчни.

Ако имате въпроси или нужда от повече информация, моля пишете в полето за коментари към този пост.

Коментари

Гост 1 Септември 2012г.
много ви благодаря
Гост 15 Септември 2012г.
великова
по някаква случаййност забравих паролата си. следвах указанията за нова парола, но неполучих указанията на електронната си поща.
Какво мога да направя.
Alle.bg 15 Септември 2012г.
Моля, свържете се с нас на support@alle.bg
Гост 30 Октомври 2012г.
Регистрирах си поща в abv. С помощта на генератор за пароли си създадох нова парола, различна от тази на пощата. При опит за регистрация в alle.bg получавам отказ. Изписва ми - невалидна парола... Това нещо временно ли е - или аз допускам някаква грешка?
Alle.bg 30 Октомври 2012г.
@Гост 133960, намерихме проблема и го отстранихме. Вече може да се регистрирате без проблеми.