Alle.bg / Блог

Мобилен уеб сайт в alle.bg

22 Август 2012г.
Мобилен уеб сайт в alle.bg
Все повече хора използват мобилните си телефони (smart phone-и) и таблети, за да разглеждат и търсят информация в Интернет. Едно такова устройство има наистина много предимства. Да намерите адреса на фризьорски салон докато чакате на светофара е вече много лесно. Поръчайте торта, от любимата си сладкарница, без да ставате от канапето вкъщи. Вижте идеи, за кухненското си обзавеждане, докато се печете на плажа. Ще е страхотно във всички тези случаи желаната информация да се зарежда бързо на мобилното ви устройство и да бъде лесна за разглеждане. За съжаление сайтовете, които сме свикнали да посещаваме от нашите настолни компютри и лаптопи не предлагат добро преживяване на мобилно устройство.

Уеб сайтът за мобилно устройство е различен от този за големия монитор.

Мобилните телефони имат доста по-малка резолюция от тази на един стандартен монитор. Скоростта за сваляне на информация е сравнително ниска (средно около 100Kbps). Начинът на управление на мобилните устройства е различен. Тези причини правят уеб сайта създаден за компютър неподходящ за мобилно устройство.

За да улесним вас - нашите клиенти и посетителите на вашите сайтове направихме така, че те да изглеждат страхотно на мобилни устройства. Не е нужно да правите нищо специално. Дори е безплатно. Сайтовете ви се зареждат бързо, изглеждат отлично на всякаква мобилна резолюция. Адаптират се към начина, по който се държи устройството (вертикално или хоризонтално).

Когато посетител отвори сайта ви и засечем, че използва мобилно устройство ще го попитаме коя от двете версии на сайта ви иска да посети - мобилната или пълната.

От страницата Настройки на всеки от вашите сайтове можете да спрете мобилната версия на сайта си. Тогава посетителите ви ще виждат само пълната версия.

Вижте как изглеждат сайтовете ви на http://alle.bg/ump/ (връзката не е активна вече)

Научете повече на http://help.alle.bg/мобилен-уеб-сайт/ (връзката не е активна вече)

Засичането на мобилни устройства ще го активираме до няколко дни. Дотогава посетителите ви няма да бъдат пренасочвани към мобилната версия, но вие ще имате време да я разгледате, да прецените дали искате да я използвате и да ни пишете, ако забележите проблеми.

Вярваме, че тази първа версия на мобилните уеб сайтове няма да е финална. Моля, коментирайте и споделете своите идеи и предложения.

Обновление: От 26.08.2012г. засичането на мобилни устройства е активирано и всеки посетител през такова устройство избира версията, която да посети (мобилна или пълна).

Коментари

niki228899 10 Септември 2012г.
яко благодарЯ МНОГО
Гост 13 Септември 2012г.
Яко!!!
UNIVERSE oF CINEMA 13 Септември 2012г.
Много добра новост. Единствено не ми харесва че не можем да сменяме фона (така ако имаш думи или изречения с бял шрифт не се вижда на белият фон), но разбирам че не е финална версия и съм сигурен че ще бъде подобрена. Благодаря Ви !
Гост 17 Септември 2012г.
super
emokomers 21 Септември 2012г.
Наистина е супер!!