ALLE.BG - БЛОГ

Нови опции за подреждане на съдържанието

25 Януари 2023г.
С удоволствие ви представяме първите подобрения в Alle.bg за годината. С тях ви даваме възможност да създавате още по-ангажиращо съдържание. Нека ги видим:

Елементът Контейнер вече може да бъде връзка. Това наглед малко подобрение дава огромни възможности. Добавете няколко елемента в Контейнера (снимка, текст и т.н.) и всички те ще бъдат част от връзката. Ето един пример:
Нови опции за подреждане на съдържанието
Натиснете бутона с иконката на връзка за да добавите адрес, който да се отвори при натискане. Докато редакцията на съдържанието е активна ще виждате малък бутон в горния десен ъгъл, който ви позволява да активирате връзката, като през това време ще можете да променяте съдържанието в контейнера.

Структурните елементи Колони, Плаващо съдържание и Контейнер се сдобиват с нови опции, с които може да подредите елементите в тях по следните начини:

Колоните освен представени хоризонтално, могат да бъдат представени вертикално и вертикално в обратен ред. Това дава възможност два елемента Колони да изглеждат по различен начин на малки екрани, кагато съдържанието е представено вертикално. В първия елемент, първата колона може да най-отгоре, а във втория, това може да бъде последната.

Освен това вече може да добавяте до 6 колони. За повече, може би е по-добре да използвате елемента Контейнер, с неговата опция за хоризонтална подредба.

В Елемента Плаващо съдържание, подобно на колоните, може да укажете къде да бъде блокчето с фиксирането съдържание. Освен стандартните опции вляво и вдясно, вече може да бъде отгоре или отдолу.

Контейнерът също може да подрежда елементите в него хоризонтално или вертикално, но вече и в обратен ред. Освен това разполагате с нови опции за подравняване на елементите спрямо един друг (всички вляво, всички в средата, с равно разстояние между тях и т.н.).

Това е малка част от подобренията, които сме планирали за тази година. Очаквайте още скоро и не се колебайте да ни пишете, ако имате идеи за други.

Коментари

einstausend 25 Януари 2023г.
Благодаря за придобивките!
Alle.bg 25 Януари 2023г.
kilimi, може да го постигнете желания резултат по следния начин:
1. Поставете елемент Заглавие на мястото, до което искате да води бутонът.
2. Попълнете полето "Идентификатор (за връзки)" в неговите настройки. Поставете например "produkti".
3. След това създайте бутон/връзка, като за нейн адрес поставете "#produkti". Ако искате плавна анимация може да поставите "scroll:#produkti".
Това е.
tiitibg 25 Януари 2023г.
Това не го знаех и аз. Благодаря за инфото със сигурност е полезно много.
Bogi19919 25 Януари 2023г.
Вкарването на линк в контейнера е чудесна новост за началото на тази година. Благодаря!
vitadent 31 Януари 2023г.
Винаги сте на ниво , благодарности !!!
Изпрати