ALLE.BG - БЛОГ

Ново: Анимации и Трансформации

22 Юни 2023г.
Ново: Анимации и Трансформации
Продължаваме с подобрения, които ви дават възможност да представите вашето съдържание по още по-добър начин. Ако за вас детайлите са важни и обичате да правите финни настройки на визията на елементите, вярваме, че те много ще ви допаднат.

Нека ги разгледаме:

Анимации

Ново: Анимации и Трансформации
За много от опциите в настройките на изгледа на елементите ще намерите една нова иконка (с часовник). Тя ви дава възможност да укажете времето, за което тази стойност ще се променя между отделните вариации.

Ето пример:
Имате бутон, който по подразбиране има червен фонов цвят, но има друг цвят, при преминаване с мишката върху него. Той е указан чрез вариацията "Преминаване отгоре". Ако не използвате анимация, фонът ще се смени веднага, но ако сте указали продължителност на анимацията, промяната на фона ще отнеме указаното време. В този случай ще има преливане на цветовете.

Трансформации

Ново: Анимации и Трансформации
За много от елементите ще видите и група опции с името "Трансформации". Тяхната сила е в комбинация с анимациите.

С тях може да промените размера на елемента, да го преместите, да го завъртите или да добавите прозрачност.

Те не променят реалните размери на елемента, а само неговото представяне. Това означава, че ако увеличите размера на елемента на 150%, той няма да избута другите около него, но все пак ще изглежда по-голям.

Вижте ги във видеото:
Анимациите дават страхотни възможности, но трябва да се използват внимателно. Препоръчваме да ги добавите само на местата, на които има реална полза от тях. В общия случай посетителите идват в сайтовете за информация и тя трябва да е лесно достъпна.

Коментари

Изпрати