Alle.bg / Блог

Подобрения в елемента "Социални бутони"

16 Февруари 2018г.
Социалните бутони са страхотен инструмент, който дава възможност на посетителите ви много бързо да споделят вашето съдържание с приятелите си. През изминалите години всяка голяма социална мрежа видя ползите от тях и започна да ги предлага на собствениците на уебсайтове. И така за много кратко време голяма част от уебсайтовете в Интернет се сдобиха с по няколко такива бутона. Дори и ние от Alle.bg създадохме възможност за лесно добавяне на такива бутони използвайки елемента "Социални бутони".

С нарастването на броя социални мрежи и с все по-голямото внимание, което се обръща на поверителността в Интернет, през последните години се появи тенденция за обединяването на бутоните от различните социални мрежи в един общ бутон. Именно това е и промяната, която обявяваме днес. Вече можете да замените социалните бутони от различните социални мрежи с един, който отново дава възможност за споделяне в тях и показва общия брой споделяния.

Защо новият общ социален бутон е по-добър от старите?

1. Позволява на уебсайтът ви да се зарежда по-бързо (не се изисква връзка с всяка социална мрежа за да се покаже нейния бутон)
2. Подобрява поверителността на вашите посетители (социалните мрежи не могат индиректно да следят страниците, които те разглеждат във вашия уебсайт)
3. Обединява броя споделяния/харесвания от Facebook и LinkedIn (Google+ и Twitter не предоставят таква информация) без значение дали дадения адрес е изписан с http:// или https:// отпред.
4. Дава възможност за споделяне по имейл.

Как мога да активирам новия социален бутон?

Новият социален бутон ще бъде активиран за всички уебсайтове в Alle.bg след 21.03.2018г. Всеки от вас може да го активира още днес от настройките на своя уебсайт (настройката се намира най-отдолу). Тъй като това е голяма промяна, желанието ни е да научим вашето мнение преди да я активираме за всички уебсайтове в Alle.bg.

Надавяме се идеята за новия общ социален бутон да ви допада, да го изпробвате през следващия месец и да споделите с нас вашите впечатления.

Коментари

gogi6666 24 Февруари 2018г.
Супер! Очакваме още положителни нововъведения! :)
Kris Penchuk 2 Март 2018г.
Евала !
teenview 3 Март 2018г.
Добро решение!
shoppingpirat 3 Март 2018г.
Новият бутон е много удобен и ми харесва. Сайтът изглежда по-подреден и организиран с него. Благодаря!
BULFA 5 Март 2018г.
Чудесно нововъведение ! Браво!