Alle.bg / Блог

Поредната голяма крачка в развитието на alle.bg

25 Септември 2013г.
Здравейте,

През последните месеци работихме по няколко много големи подобрения в alle.bg и с радост можем да обявим, че след тези почивни дни (28-29 септември) те ще бъдат достъпни за всички от вас. Днес искаме да ви запознаем с някои от най-важните от тях.

Нов изглед на инструментите за създаване на сайт

Популярните екрани (на лаптопи и настролни компютри) днес са по-широки от тези преди няколко години. Това означва, че разполагате с повече хоризонтално място отколкото вертикално. Точно затова преместихме лентата с инструменти вляво, за да не заема ценното вертикално място. Така виждате по-голяма част от сайта си. Ако желаете, можете да скриете лентата и използвайки малкото бутонче за добавяне на елементи (вижда се на четвъртата снимка) да продължите работа по сайта си. За нас е от голяма важност инструментите за работа със сайта ви да не ви се пречкат, когато не ви трябват, но и да са леснодостъпни и мислим, че сме се справили много добре с това.
Достъпът до настройките на сайта, настройките на страниците, коментарите, форума и блога също е много бърз и лесен. С няколко клика на мишката създавате страница, одобрявате коментар и т.н. и се връщате отново в сайта си. Използваме почти на 100% Ajax (модерна уеб технология, която може би някои от вас са чували), с който всички промени, които правите се отразяват в реално време и не се налага да чакате опресняване на текущата страница.

Много повече възможности за настройки на дизайна

Казано на жаргон - тук направо сме се "оляли". Опциите за настройка на дизайна са в пъти повече от тези, с които разполагате в момента. Освен, че вече можете да настройвате до най-малкия детайл елементи като Анкета, Коментари, Търсачка и др. те могат да имат и различна визия в зависимост от зоната, в която сте ги поставили (страница, странична лента, футър). Настройки на цветове, шрифтове, сенки, рамки, фонове (да, повече от един), отстояния, размери са неща, които вярваме, че много ще подобрят изгледа на вашите сайтове.

В снимките, които сме показали можете да видите малка част от възможните приложения на новите опции:
- В главната навигация има малка стрелкичка под избраната страница.
- Изгледа на елементите Коментари и Търсачка е съобразен с останалата част от сайта. Дори иконката с лупичката.
- Елемента Текст във футъра е с различен стил. Той се съобразява с настройките за тази зона.
- Разстоянието между буквите в заглавието на сайта (example.com) е променено.
- Връзките са подчертани за да се отличават по-лесно. Можете да настройвате и това.

Нови елементи

Работата с документи online става все по-популярна. Не се лутате между версии на файловете и лесно се споделят. С новите елементи "Файл в Google Drive" и "Файл в SkyDrive" можете да добавите в сайта си Word и Excel файлове, презентации и форми, с които да събирате информация от посетителите си. Работят по същия начин като елемента "Файл в SlideShare", но са съответно за услугите на Google и Microsoft.
Тези нововъведения и още много други ще бъдат достъпни само след няколко дни. Изключително сме щастливи с тях, защото те са много важна част от развитието на alle.bg.

Коментари

златослава карастойкова 20 Октомври 2013г.
готино
propovednik 21 Октомври 2013г.
Дай Боже да е за полза на хората!...Браво!
Joohoney 21 Октомври 2013г.
Готино е!!
Em123 22 Октомври 2013г.
супер е поздравление се така
Svesharite - Admin 1 Декември 2013г.
Новото alle.bg е много яко . Бързо , лесно и удобно . Аз съм много доволен от alle.bg . Едим милиард поздрави на екипа