ALLE.BG - БЛОГ

По-добър анализ на посещенията

29 Януари 2021г.
По-добър анализ на посещенията
Знаете, че по всяко време можете да видите актуална информация за посещенията във вашия уебсайт. Можете да видите броя посетени страници, информация за самите посещения и името на сайта, който ги е изпратил (ако има такъв).

В тази статия искаме да ви покажем един трик, с който можете по-лесно да анализирате посещенията, които са вследствие на натискане на бутон или връзка.

Нека си представим следната ситуация:
Споделяте адреса на вашия уебсайт на две места във Facebook. Едното е вашият профил, а другото е Facebook група. На двете места ще се покаже връзка и когато някой натисне тази връзка, той ще бъде пренасочен към вашия уебсайт. В информацията за посещенията ще видите източника "Facebook", но няма да знаете от кое място точно е дошъл той (вашия профил или групата).

Ако добавите “?-vssource=TEKST” след адреса на сайта си, вместо "Facebook" ще видите това, което сте поставили на мястото на “TEKST”.

Ето примери за адреси, който включват този трик:
https://example.alle.bg?-vssource=facebook-profile
https://example.alle.bg?-vssource=grupa1


Може да използвате този подход и когато създавате връзки в имейли и пускате реклами в Google и Facebook. Естествено това не е напълно подходящо за места, където се вижда целият адрес, така че използвайте го разумно.

Коментари

min_holokaust@abv.bg 29 Януари 2021г.
Ще опитам тази версия
tiitibg 30 Януари 2021г.
Благодаря Ви много. Това е нещото от което много ме интересуваше напоследък, за да знам, как да действам.
tiitibg 30 Януари 2021г.
Здравейте, опитах се да го направя току що но не мога да разбера точно къде трябва да добавя това. Отварям "Източник на посещения" и избирам от фейсбук но ми показва само, че съм влезли от Фесбук примерно на началната страница и графиката отдолу. къде трябва да се постави това ?
Alle.bg 30 Януари 2021г.
@tiitibg, това трябва да го добавите в Facebook например (когато споделята страница от своя сайт). След това в "Източник" ще виждате думичката, която сте изписали, вместо "Facebook".
Пример:
Ако споделите във Facebook https://example.alle.bg/ в "Източник" ще виждате "Facebook". Ако споделите https://example.alle.bg?-vssource=grupa1 в "Източник" ще виждате "grupa1".
Bogi19919 31 Януари 2021г.
Хм...
Изпрати