ALLE.BG - БЛОГ

По-сигурна връзка и за собствени домейни

15 Декември 2016г.
Преди малко повече от година обявихме по-сигурна връзка с alle.bg и описахме коя технология използваме за да я постигнем (казва се SSL/TLS). Още тогава всички уебсайтове, които завършват на .alle.bg станаха по-сигурни. От днес предлагаме напълно безплатно тази технология и за клиентите ни, които използват собствени домейни. Единствената разлика, която ще бъде видима за посетителите е, че в адреса на уебсайтовете ще пише https:// (вместо http://) . T.e. вместо http://moiat-domain.com/ уебсайтът ви ще бъде достъпен през https://moiat-domain.com/

Какви са предимствата на по-сигурната връзка?
1. Посетителите ви са сигурни, че разглеждат уебсайта ви във вида, в който сте го създали. Т.е. решават се проблеми с различни видове хакерски атаки и манипулации на съдържанието, колко и редки да са те.
2. Търсачката на Google дава предимство на уебсайтове, които се достъпват през https връзка.
3. Дава възможност за много нови и полезни функционалности. Очаквайте повече информация по темата през новата 2017 година.

Клиенти, които притежават собствен домейн могат да тестват сигурната връзка още днес, като в началото на 2017г. ще активираме автоматично пренасочване от http към https връзка. Така всички уебсайтове в alle.bg (без значение дали използват собствен домейн или безплатен) ще бъдат достъпвани само по по-сигурния начин.

Коментари

Изпрати