- Блог

Преглед на различни устройства (телефон, таблет и лаптоп)

8 Януари 2021г.
Здравейте и Честита Нова Година!

Днес добавяме една нова възможност в Alle.bg, с която много по-лесно можете да видите как ще изглеждат вашите уебсайтове на различните устройства. Можете да я намерите в менюто за управление на вашия уебсайт.
Преглед на различни устройства (телефон, таблет и лаптоп)
Често се случва да използваме лаптоп или настолен компютър, когато създаваме своя уебсайт, но не трябва да забравяме, че повечето посетители използват мобилно устройство с малък екран за да го разгледат. Преди около година публикувахме статия по темата, която е актуална и днес и ви препоръчваме да я разгледате.

До скоро.

Коментари

Анонимен 8 Януари
Много полезно нововъведение според мен.
Дава възможност да видиш как всеки посетител ще види страници от сайта.
Може би, много по-полезно обаче ще е ако има възможност да се използва това, което прочетох в една статия (за автоматично адаптиране на сайта към различни устройства):
"За да го използвате, е необходимо единствено да добавите тага в HTML кода (в частта <head>) на всяка от страниците на сайта си:

<meta name=”viewport” content=”width=device-width, initial-scale=1.0″>

След като го направите, ширината на уеб страницата ще се напасва на екрана на всяко устройство, което зарежда вашия уеб сайт. Последната част от тага задава мащаба, с който страницата ще се зареди първоначално в браузъра."
Alle.bg 8 Януари
Анонимен, блогодарим ви за коментара. Предложеният от вас таг е добавен в Alle.bg преди много години и наистина той помага за напасването на страниците.