Alle.bg / Блог

Препоръки за успешен уеб сайт

2 Декември 2011г.
Препоръки за успешен уеб сайт
Създаването на уеб сайт вече не е никак трудно. Създаването на успешен уеб сайт обаче отнема повече време и усилия. Всеки има различни разбирания за успешен сайт (за едни е брой посетители, за други брой продажби) и на всеки е ясно, че един сайт не може да е успешен ако няма посетители. В тази статия ще ви дадем няколко препоръки за това, как да намерите посетители и още по-важното - как да оставите добро впечатление и да ги задържите на сайта си.

Има много начини да привлечете нови посетители в сайта си. Изпратете сайта си на приятели, поставете го в профила си в социалните мрежи, добавете го в каталози като dir.bg и gbg.bg, рекламирайте го в рекламните мрежи. Съвсем скоро сайтът ви ще има посетители. И това е момента, в който трябва да ги спечелите.

Посетителите ви имат очаквания към сайта ви и обикновено искат максимално бързо да намерят нужната информация. Предложете им ясна структура на страниците, приветлив дизайн, лесно четим текст.

Нека да разгледаме по-подробно частите на сайта ви.

Хедър

Препоръчително е текстът в хедъра да показва еднозначно темата на вашия сайт. Ако е фирмен - поставете името на фирмата си, продукта или услугата, която предлагате. Ако е личен сайт поставете вашето име или прякора ви. Ако имате лого - това е най-доброто място, където можете да го поставите.

Навигацията е втората част от сайта ви, която посетителите ще забележат. От нея те могат да се ориентират, какви страници има в сайта ви и направо да отидат на тези, които ги интересуват. На първа позиция в навигацията обикновено се намира връзката към началната страница. След нея поставете връзки към страниците с продукти, услуги, снимки. Добра практика е да имате страница за контакти и връзката към нея да е на последна позиция.

Няколко добри примера:
mozzarella.alle.bg, consultprime.alle.bg, architectonica.alle.bg, dechev-dental-practice.alle.bg, bgcarrental.alle.bg

Съдържание

С началната си страница трябва да грабнете посетителя и да го накарате да иска да разгледа и останалата част от сайта ви. Тук можете да опишете вашата дейност, да поставите няколко красиви картинки или да поставите последните статии от блога си. Обновявайте често съдържанието на сайта си. Посетителите ви очакват нова и актуална информация.

Няколко добри примера:
jim-ski.alle.bg, vilatroyan.alle.bg, qbalkovocet.alle.bg, gloart2.alle.bg, snj.alle.bg

Странична лента

Страничната лента е видима във всяка страница. Препоръчително е в нея да имате информация за последни събития или промоции или връзки към приятелски сайтове.

Няколко добри примера:
kolevbg.alle.bg, tabelki.alle.bg, qbalkovocet.alle.bg

Дизайн

Освен съдържанието, от голяма важност за добро първо впечатление е и дизайнът на сайта. Изберете някой от готовите дизайни в alle.bg или създайте свои. Препоръчваме ви да изберете дизайна, така че да не пречи на четимостта и лесното разглеждане на сайта.

Няколко добри примера:
ekolog.alle.bg, alfabetcenter.alle.bg, nadejda1981.alle.bg, gloart2.alle.bg, transporter.alle.bg

Бонус съвети

Пишете на кирилица. Старайте се да избягвате граматични и правописни грешки.
Използвайте авторски текст и снимки. Посетителите ви ще го оценят и ще избегнете евентуални проблеми свързани с авторски права.
Не оставяйте празни страници в сайта си.
Дайте възможност на посетителите ви да се свържат с вас.

Коментари

Alle.bg 25 Март 2012г.
Да, имаме планове за такава опция.
buketiotbonboni 4 Май 2012г.
А има ли опция посетителите сами да публикуват,да речеме обява,ако е саит за обяви?
Alle.bg 4 Май 2012г.
@buketiotbonboni, за това според мен можете да използвате формата за контакт. Посетителите ви ще ви изпращат обявата, вие ще я ревизирате и публикувате в сайта си.
Гост 15 Януари 2013г.
Здравейте защо да няма опция която ние да се свързваме със професионален програмист и ние да му казвам какво да прави или да е онлаин нещо подобно или, напишета всички ХТМЛ Акодове който могат да бъдат изпозва ни !
Alle.bg 15 Януари 2013г.
@jivko93, работим за това да няма ограничения за HTML таговете, които можете да използвате. Както знаете в момента забранени са script, embed, frame, iframe, form, input, object и textarea. Благодаря ви за предложението за контакт с професионалист. Ще помислим върху него.