ALLE.BG - БЛОГ

Промяна в IP адреса на alle.bg

27 Юли 2016г.
Здравейте,

Преди да пристъпим към същината на тази статия искаме да ви дадем малко теоретична информация, която вярваме, че може да ви бъде полезна.

Какво е IP адрес?
IP адресите са незаменима част от Интернет и без тях, той не би съществувал във вида, в който го познаваме. IP адреса е комбинация от цифри и точки (пример: 101.102.103.104) и посочва къде в Интернет се намира дадена услуга (поща, уебсайт, търсачка и т.н.). За наша радост не се налага да помним адресите на услугите, които използваме в този им вид, а използваме много по-приятните "alle.bg", "google.com" и т.н. А нашите устройства, знаят как да намерят коректния IP адрес за всяко име.

Промяната
В тази статия искаме да ви информираме, че предстои промяна в основния IP адрес на alle.bg. Тя няма да се отрази по никакъв начин на сайтовете ви, ако те не използват собствен домейн (т.е. завършват на .alle.bg). За клиенти, които използват собствен домейни, трябва да се нанесат корекции по DNS настройките.

От днес вече е активен новият основен IP адрес на alle.bg (52.59.8.78), като той ще замени този, който използвахме вече няколко години (193.107.70.14). Промяната ще я направим ние автоматично, за клиенти, които използват нашите DNS сървъри (ns1.amcn.in, ns2.amcn.in, ns101.amcn.in, ns102.amcn.in, ns103.amcn.in, ns104.amcn.in). Aко сте използвали IP адреса 193.107.70.14 на друго място, той трябва да се замени с 52.59.8.78.

През следващите седмици ще бъдат активни и двата IP адреса (новият и старият), така че промяната няма да доведе до прекъсване в работата на сайтовете ви и тя ще бъде неусетна за посетителите ви.

Моля, не се колебайте да се свържете с нас, ако имате нужда от повече информация.

Коментари

Feel Free 30 Юли 2016г.
Може ли да ми обясните по-подробно и малко като за аборигени следното: "В тази статия искаме да ви информираме, че предстои промяна в основния IP адрес на alle.bg. Тя няма да се отрази по никакъв начин на сайтовете ви, ако те не използват собствен домейн (т.е. завършват на .alle.bg). За клиенти, които използват собствен домейни, трябва да се нанесат корекции по DNS настройките." Най-вече какво ще рече "собствен домейн" и какви са тези DNS настройки? Благодаря Ви предварително! :)
Alle.bg 30 Юли 2016г.
@Feel Free, моля, разгледайте https://help.alle.bg/какво-е-собствен-домейн/
Изпрати