Alle.bg / Блог

Сбогом Internet Explorer 8

9 Декември 2012г.
Здравейте,

Преди повече от година написахме в нашия блог колко е важно за нас, а и за вас да използвате съвременен браузър. Сигурността и бързината на браузъра са важни, но още по-важни са възможностите, които той предлага. Tехнологии като HTML5 и CSS3 са популярни от няколко години и с тях могат да се направят страхотни неща. За съжаление старите браузъри като Internet Explorer 8 не ги поддържат. Това е и основната причина да спрем поддръжката си за него.

Как това ще помогне на alle.bg?

Поддръжката само за съвременни браузъри ще намали времето ни за разработка на нови функционалности. Ще имаме и възможност да разработим функционалности, които в Internet Explorer 8 са немислими.

Как това ще повлияе на мен и сайтовете ми в alle.bg?

В момента само около 6% от посещенията в alle.bg са на потребители използващи Internet Explorer 8. След 3 дни всеки, който отвори сайт в alle.bg през този браузър ще види съобщение, което ще го предупреди, че някой неща в сайта (alle.bg и всички ваши сайтове) може да не работят. Ще се вижда и информация за това, как да се премине към съвременен браузър.

Какво да направя, ако използвам Internet Explorer 8?

Бихме ви препоръчали да преминете към Google Chrome или Mozilla Firefox, защото това са браузъри, които автоматично се обновяват през няколко месеца и е невъзможно да не сте "в крак с модата". Internet Explorer 9 е хубав браузър, но няма пълните възможности на Chrome и Firefox.
Казвайки "Сбогом" на Internet Explorer 8 казваме "Здравейте" и на много подобрения и нови функционалности в alle.bg, които ще ви представим скоро.

Коментари

sklad 20 Януари 2013г.
Сайтовете не работят правилно и под IE 9
Отдавна се опитвам да обясня на alle.bg, че 70% от населението притежава настолни компютри със стари процесори, на които най-доброто което върви е WINDOWS XP с Internet Explorer. Хората на възраст над 45 г. нямат време и възможност тепърва да учат Google Chrome. А те са моите клиенти. Такъв човек няма да седне да инсталира нов браузър, а просто ще спре да отваря сайта ми. Така губя аз. Но Уважаеми от alle.bg, не забравяйте, че с вас сме на една хранителна верига, и минавайки през мен, през останалите ви клиенти, постепенно "гладът" ще стигне до вас.
От всичките ви 3 868 потребители отворих повече от 200 недействителни и вече не актуализирани потребителя и ми омръзна, уморих се. Досещам се, че щом е безплатно не може да е вечно, но поне докато го има да е коректно.
Alle.bg 20 Януари 2013г.
@sklad, По данни от вчера посетителите на сайтове в alle.bg, които използват IE8 са 4.43%. Бихте ли проверили дали IE9 не е в Compatibility View (опция в адресната лента след като отворите сайт в alle.bg). Това може да е причината сайтовете ви да не работят под IE9. Естествно искаме да сме коректни, но искаме и да развиваме услуга, която предлагаме. А IE8 спира това. А това, че вече се използва много малко ни дава правото (не само на нас, но и други уеб компании като Google например) да спрем поддръжката си за него и да ви дадем нови възможности.
Христо Чобанов 20 Април 2013г.
Отдавна съм казал сбогом на този браузър! Доволен съм, че и alle.bg е стигнало до същото мнение! Умни сте и Ви благодаря! Да Ви е честит третия Рожден Ден! Бъдете здрави!
Гост 13 Декември 2013г.
Има някои решения както в тази статия http://ivosiliev.com/?p=1924
Alle.bg 15 Декември 2013г.
@Гост 333031, за съжаление и това решение вече не е актуално. Google спират поддръжката на Google Frame. Остава само най-лесният и правилен начин - да обновите браузъра си.