ALLE.BG - БЛОГ

Страниците вече могат да бъдат тайни

7 Май 2020г.
Страниците вече могат да бъдат тайни
Знаете, че всяка страница, която сте създали във вашия уебсайт може да бъде публична (видима от всеки) и лична (видима само от вас). Публичните страници могат да се видят в главната навигация на вашия уебсайт, могат да бъдат сподели в социалните мрежи и могат да бъдат индексирани от търсачките. Опцията за лична страница е подходяща докато все още работите по съдържанието на нова страница или искате да създаде нещо само за вас.

Днес добавяме още една опция, която дава възможност да създадете тайна страница. Тайната страница може да бъдат отворена единствено от хората, които знаят нейния адрес. Тя не се показва в главната навигация и търсачките не се информират за нейното съществуване.

Адресът на тайната страница има същите характеристики като паролата. Ако адресът е кратък и предвидим, той лесно може да бъде налучкан. За да предпазите тайна страница по-добре, ви препоръчваме да използвате комбинация от произволни символи. Пример:
https://example.alle.bg/нещо-тайно-само-за-иван-к49а93адк5знма34/

Подобно на паролата, е достатъчно да смените адреса, за да ограничите достъпа до потребители, които до момента са знаели за нея.

Ето как изглежда обновеният екран за настройки на всяка страница:
Страниците вече могат да бъдат тайни
От списъка със страници лесно можете да вземете адреса на всяка страница:
Страниците вече могат да бъдат тайни
Подобна функционалност вече има и за статиите в блога. Статиите, които са маркирани като “чернови” имат специален адрес, който може да се споделя. По този начин можете да поискате съвет от приятел или колега преди да публикувате нова статия.

Коментари

kristema 7 Май 2020г.
Браво бе хора! Поздравления за вашата креативност и активност.Точна информация и прекрасна визуализация на услугата! Екстрите, които предлагате вече са повече и от платен сайт! :)
И въпреки,че няма да се възползвам от днешното подобрение ще има хора, за които ще е безценно!
Vasil 13 Април 2022г.
Можели помоц
Alle.bg 13 Април 2022г.
Здравейте, Vasil. С какво можем да ви бъдем полезни?
Изпрати