ALLE.BG - БЛОГ

Страхотни подобрения в дизайна Юнивърсал

4 Ноември 2022г.
С новите опции и възможности, които предоставя дизайнът Юнивърсал, вашият сайт ще изглежда още по-добре. Нека ги видим.

Нови подредби в хедъра

Страхотни подобрения в дизайна Юнивърсал
До момента разполагахте с възможност да изберете позицията на навигацията в хедъра, като тя можеше да бъде над контейнера на хедъра или под него. От днес разполагате с възможност да поставите навигацията в контейнера или в нов слой (над всичко друго в хедъра). Може да подредите съдържанието на хедъра и хоризонтално.

Четири вида навигация

Вече знаете как хоризонталната навигация може да се преобразува на бутон, който да отваря списъка с връзките при натискане. Това се случваше автоматично за малки екрани. Добавихме възможност списъкът с връзки да се отваря в падащо меню или на цял екран. Освен това вие определяте на какъв размер екран, какъв вид навигация да се покаже.

Вижте примерен сайт с навигация, която отваря връзките на цял екран.

Още един примерен сайт с навигация, която отваря връзките на цял екран, само когато се гледа на малък екран. На голям екран връзките са хоризонтално.

Освен това, вече може да настройвате и иконките на бутоните.

Редактор на SVG файлове

Страхотни подобрения в дизайна Юнивърсал
Може да правите базови настройки на всеки SVG файл, който използвате в настройките на дизайна си.

Качете файла, натиснете върху него и изберете "Редактирай".

Ще се отвори прозорец, в който ще видите опциите за “Изпълващ цвят” и “Цвят на линиите”.

По-лесен преглед на малки екрани

Страхотни подобрения в дизайна Юнивърсал
В настройките на дизайна вече има бутон, с който лесно може да промените размера на сайта, за да видите как ще изглежда той на телефон, таблет или лаптоп.

Опции според типа страница

Страхотни подобрения в дизайна Юнивърсал
Това е много интересна нова възможност, с която може да укажете изгледа на елемент, на прозореца и др. в зависимост дали текущата страница е началната, страница за статия от блога или друга. Натиснете бутона “Нова вариация” и ще я видите.

Малки промени

Опциите за видимост не бутона за търсене и бутона за количката на магазина вече са в настройките на дизайна, а не в елемента Навигация.

Сменихме и картинката, която отваря мобилното меню. Вече е много по-разпознаваемата с трите чертички. Естествено, ако решите може да я замените.

Ще се радваме да разберем вашето мнение за новостите в коментарите към тази статия.

Коментари

Bogi19919 5 Ноември 2022г.
Това с навигацията ме изненада. Не съм очаквал тези подобрения, както и при отварянето на навигацията да има анимация. Редактора на SVG файлове е чудесен, добавения изглед за различни устройства също.
Гост 12 Януари 2023г.
Наистина нещо ново за мен...
Изпрати