- Форум

Създаване на иконка за моя уебсайт

Alle.bg 19 Юни 2019г.
Наскоро наш потребител поиска от нас съвет за създаването на иконка за своя уебсайт. Също наскоро съобщихме, че Google започва да показва иконката при търсене и направихме подобрения, свързани с тази малка, на важна част от вашите уебсайтове. В нашия блог можете да прочетете повече за тях, а в следващите редове можете да видите нашите съвети по темата.

Ако нямате опит с обработката на изображения, можете да качите като иконка всяка картинка, която отговаря на тематиката на уебсайта ви. Постарайте се да я изберете по такъв начин, че тя да бъде разпознаваема при малки размери.

Ако желаете да създадете различни размери иконки с различни детайли според размера, бихме ви препоръчали да използвате безплатната програма GIMP (https://www.gimp.org/). Програмата Paint, която е налична под Windows може да ви свърши работа също. С тези програми можете да обработите снимка или логото си и да създадете няколко различни версии. Препоръчваме да подготвите файлове с размери 32x32, 128x128 и 600x600 пиксела. Най-добре е файловете да бъдат във формат PNG, който също поддържа прозрачност.

Ще се радваме да отговорим и на по-конкретни въпроси и да научим от вас как вие сте създали иконката за вашия уебсайт.