ALLE.BG - ФОРУМ

Уебсайтове с безплатни снимки

Alle.bg 8 Август 2019г.
Използването на качествени фотогравии е нещо, което може да ви помогне при създаването на визията на вашия уебсайт или при създаването на статии в блога. С една качествена снимка можете да представите по-атрактивно съдържанието си и да привличете внимание при споделяне в социалните мрежи. В тази статия искаме да ви покажем няколко уебсайта, които могат да ви помогнат за това. Ако до момента сте си мислили, че качествени снимки се намират трудно и са скъпи, тези уебсайтове ще ви покажат точно обратното - те предлагат снимки с високо качество безплатно.

Нека обсъдим все пак най-често срещаните лицензи, за да добиете по-добра представа около правата за използване на снимки в Интернет.

1. Срещу заплащане
Най-често фотографии се предлагат срещу заплащане и дават право за използване по определен начин (в блогове, в дизайн на уебсайт, с определен размер и т.н.). Има различни видове лицензи и всеки уебсайт, който предлага такива файлове е описал правилата, по който работи.

2. Безплатно с посочване автора
Друг популярен подход при лицензирането на изображения е да получите право да използвате изображението, но трябва да посочите кой е авторът му (attribution). По този начин вие помагате за популяризирането на въпросния автор.

3. Напълно безплатно
Това са лицензите, които използват уебсайтовете описани по-надолу, като най-популярният от тях е Creative Commons CC0. Той е представител на така наречените public domain лицензи. Те ви дават право да използвате въпросния файл където решите (за лични и комерсиални цели) и да го модифицирате. Все пак ще ви препоръчаме преди да свалите дадена снимка, внимателно да прочетете детайлите около нейното лицензиране.

А ето ги и въпросните уебсайтове:
https://pexels.com/
https://stocksnap.io/
https://pixabay.com/
https://unsplash.com/
https://picjumbo.com/
https://negativespace.co/
https://visualhunt.com/
https://publicdomainpictures.net/
https://freerangestock.com/

Вярваме, че в тях можете да намерите много качествени изображения за своя уебсайт и ще се радваме да споделите с нас резултатите. Ако знаете други полезни уебсайтове, които предлагат безплатни снимки, можете да ги публикувате като отговор в тази тема.
ISKRO 3 Април 2020г.
Ok
Анонимен 12 Януари
wdasad
Изпрати