ALLE.BG - ПОМОЩНА ИНФОРМАЦИЯ

Меню за управление

В лявата част на екрана (или в долната, ако използвате мобилен телефон) се намира бутон, който отваря менюто за управление на вашия сайт.
Меню за управление
В него ще видите:
Домейнът на вашия сайт
Това е домейнът (адресът), през който вашите посетителите отварят сайта ви. Натиснете върху него, за да научите как да използвате собствен домейн.
Страници
Този бутон отваря екрана за създаване, преместване и изтриване на страници във вашия сайт.
Дизайн
Оттук може да изберете изцяло нов дизайн или да настроите текущия. Самото съдържание не се променя. Единствено се променя изгледът на сайта.
Блог
Този бутон отваря екрана за създаване на статии. Новите статии автоматично се показват на местата, на които сте добавили елемента "Статии от блога".
Магазин
Това е мястото за управление на артикулите, които са налични за поръчка през вашия сайт. Тук са и всички поръчки, които сте получили и които може да обработите с няколко клика.
Форми
Оттук може да създадете форма, която след това да добавите на избрано от вас място в сайта ви, за да бъде достъпна от посетителите. Нейните отговори ще откриете отново тук.
Файлове
Оттук може да качите файлове, които да споделите със своите посетители. За всеки файл разполагате с адрес за сваляне и адрес за преглед.
Коментари
Място за управление (одобрявяне, изтриване и т.н.) на коментари, публикувани от вашите посетители.
Форум
Място за управление (одобрявяне, изтриване и т.н.) на темите и отговорите, публикувани от вашите посетители във форума.
Одит
С този инструмент може да направите анализ на съдържанието във вашия сайт и откриете проблеми с него (неработещи връзки, кратки заглавия и т.н.).
Посетители
Вижте информация за последните посещения във вашия сайт. Освен посетените страници, може да видите и сайтовете, които са изпратили тези посетители към вас.
Настройки
Тук са общите настройки на вашия сайт (заглавие, описание, иконки и т.н.).
Място за файлове
Тук виждате мястото, което са заели файловете във вашия сайт, като това включва и снимките качени през елементите Снимка и Албум със снимки и индивидуалните настройки на дизайна. Ако желаете, можете да закупите допълнително място.
Клавишни комбинации:
Менюто за управление може да отворите и с клавишната комбинация Shift + Q
В лявата част на екрана (или в долната, ако използвате мобилен телефон) се намира и бутон със светкавица. Той ви дава достъп до няколко бързи действия.
Меню за управление
Нека ги разгледаме:
Редактиране на съдържанието
Оттук можете временно да спрете редакцията на съдържанието в страниците в сайта си. По този начин ще можете по-лесно да навигирате из него. Тази възможност е най-полезна, когато управлявате сайта си през мобилно устройство.
Преглед на сайта
С тази опция може да видите как ще изглежда съдържанието на сайта ви на различните екрани. Ако оптимизирате сайта си за мобилни устройства, изберете "Телефон" и продължете със създаването на съдържание по познатия начин.
Клавишни комбинации:
Shift + E - Активира/Спира редакцията на съдържанието
Shift + 1 - Преглед на цял екран
Shift + 2 - Преглед на телефон
Shift + 3 - Преглед на таблет
Shift + 4 - Преглед на лаптоп
Shift + 5 - Намалява размера на прегледа
Shift + 6 - Увеличава размера на прегледа