ALLE.BG - БЛОГ

Автоматични връзки към другите статии в блога

18 Декември 2019г.
Автоматични връзки към другите статии в блога
Днес добавяме една малка функционалност, която може да бъде много полезна за тези от вас, който блогват редовно (публикуват статии в блога).

Статиите в блога са страхотен начин да изградите авторитет и аудитория. В най-честия случай, именно една статия е нещото, което посреща посетителя във вашия уебсайт (може би е видял връзка към статията ви в социалните мрежи или в търсачките). И точно тази статия има възможността да остави силно първо впечатление. Сега ще се фокусираме към новата функционалност - автоматични връзки към другите статии - и ще оставим анализа на успешните статии за друг път.

След като посетителя разгледа текущата статия, ще види след нея полето за коментар. Малко по-надолу са публикувани и връзки към други статии, които могат да му грабнат вниманието. По този начин шанса да се задържи по-дълго на вашия уебсайт се увеличава, а оттам се увеличава възможността да изградите по-силна връзка.

Тази функционалност е автоматично включена за новите уебсайтове в Alle.bg, а за всички останали, може да се активира от настройките на самия уебсайт. Имайте предвид, че за да работи тя, трябва да указвате категория за всяка статия. По този начин след съдържанието на дадена статия, посетителя ще види само статии, които са логически свързани с нея (т.е. са от една и съща категория). Вижте как да създадете категории и как да добавите статии в тях.

Ще се радваме да се споделите в коментарите по-долу вашите впечатления, а още малко по-надолу можете да видите други статии от блога на Alle.bg, които може би ще ви бъдат интересни.

Коментари

Alle.bg 28 Декември 2019г.
@gogi6666, можете да активирате тази функционалност от настройките на вашия уебсайт (раздела Блог). След това трябва да поставите статиите си в категории.
gogi6666 31 Декември 2019г.
Боя се, че не виждам как. Статиите са ми в ктегории, но не излизат връзки за други статии под всяка публикация. Може ли по-подробно да обясните/покажете със снимки как?
Весело посрещане на 2020 година!
Alle.bg 31 Декември 2019г.
Виждаме, че сте поставили статии в отделни категории. Следващата и последна стъпка е да посетите настройките на уебсайта си и активирате новата функционалност. Стъпките са:
1. Натиснете синия бутон горе вляво
2. Натиснете бутона "Настройки"
3. В прозореца, който се отваря изберете "Блог"
4. Маркирайте опцията "Покажи други статии (в страницата на дадена статия)" и запазете промените.
Това е. Под статиите, за които има избрана категория и има други статии в тази категория, ще видите връзки към тях.
gogi6666 2 Януари 2020г.
Благодаря за подробното обяснение. Проблемът е, че стъпка 4 не виждам как да осъществя - няма такава опция. :(
Alle.bg 3 Януари 2020г.
@gogi6666, бихте ли ни изпратили на лично съобщение ( от https://alle.bg/contacts/ ) адреса на уебсайта, за който става въпрос.
Изпрати