- Помощна информация

Блог

Блогът е перфектният начин да публикувате статии и новини в уебсайта си. Създаването на статии в блога и показването им на посетителите е малко по-различно от създаването на страници, защото блогът поддържа различен набор от функционалности. Ето някои от тях:

Статиите автоматично се разпределят по страници
По този начин потребителите ще се фокусират само върху най-новите статии и ако решат могат да разгледат и по-старите.

Показване в обратен хронологичен ред
При създаване на нова статия предишните се преместват автоматично към следващите страници.

Споделяне през RSS
Потребителите, които са се абонирали за статии във вашия блог по RSS, ще разберат почти веднага за новите ви публикации.
Създаването и управленито на статиите се извършва през специален екран, който е достъпен през бутона Блог в екрана с инструменти на уебсайта ви. Оттук можете да създавате нови статии и да ги публикувате и да редактирате вече създадените.
Разполагате с възможност да поставите статиите си в различни категории. Това ще ви позволи да покажете само статиите от определена категория в дадена страница. Опцията за категория е в настройките на самата статия и можете да изберете всяка категория, която предварително сте създали.
Използвайки елемента Статии от блога трябва да укажете къде в уебсайта ви да се виждат самите статии. Добра практика е да покажете най-новите 3 до 5 ститии в началната си страница. Ако желаете можете да направите отделни страници за статии от различни категории или една архивна страница, в която да има по-голям брой статии.

Научете повече