ALLE.BG - БЛОГ

Адресите на страниците са важни

13 Септември 2019г.
С тази статия бихме искали да обърнем вниманието ви към един малък, но важен компонент от вашия уебсайт - адресите на страниците (на английски се наричат "URLs"). Както знаете адресът на началната ви страница е от вида https://example.alle.bg/. Този адрес включва протокол, по който се извършва комуникацията (https oзначава, че се използва сигурна връзка), домейна на вашия уебсайт (example.alle.bg) и съответния път (в примера това е "/", като може и да се изпусне). Адресите на останалите страници са това, върху което ще се фокусираме.

Нека си представим, че в уебсайта си имате страница, в която сте описали услугите, които предлагате. Адресът на тази страница може да съдържа почти всеки символ, който желаете, като едни от най-адекватните адреси, които можете да избере са:
  • https://example.alle.bg/услуги/ (ясно описва съдържанието на страницата в контекста на уебсайта)
  • https://example.alle.bg/услугите-на-фирма-оод/ (включва и името на фирмата)
  • https://example.alle.bg/services/ (преведено на английски език)
  • https://example.alle.bg/uslugi/ (транслитерация)

При създаването на нова страница (или статия в блога) в уебсайт в Alle.bg, пътят на страницата се генерира автоматично от името, което сте въвели (това според нас е най-добрият вариант). Ако сте въвели името "Услугите на Фирма ООД", за път ще бъде автоматично задедена стойността "услугите-на-фирма-оод". Естествeно разполагате с възможност да промените този път и ако правите промяна в името на страница е препоръчително да обновите и него. Имайте предвид, че при промяна на пътя на дадена страница, всички връзки, които водят към стария адрес ще спрат да работят.

Защо е важно този път да бъде описателен и коректен?

Едната от причините е, че това помага на търсачките като Google и Bing да разберат по-добре съдържанието на дадена страница. А още по-важната причина е, че този път е видим от посетителите на много места.

Вижда се докато разглеждат уебсайта ви.
Адресите на страниците са важни
Вижда се в търсачките.
Адресите на страниците са важни
Вижда се при споделяне в социалните мрежи.
Адресите на страниците са важни
Можете още днес да прегледате адресите на страниците в уебсайта си, а ние съвсем скоро ще ви изненадаме с инструмент, който ще ви помогне да го направите още по-лесно.

Коментари

123456rbi 28 Септември 2019г.
Благодаря!
Изпрати