ALLE.BG - БЛОГ

Перфектни изображения за социалните мрежи

4 Март 2021г.
Може би знаете и сте виждали, че когато споделите страница от вашия уебсайт във Facebook, се показва блокче, в което има заглавие, описание и може би снимка. Заглавието и описанието са същите като тези, които се показват в търсачките като Google и Bing. Тях можете да укажете от настройките на самата страница.
Перфектни изображения за социалните мрежи
До момента снимката, която се показваше при споделяне, беше първата снимка от съдържанието на страницата. От днес, вече можете да поставите изображение, което да се използва единствено в социалните мрежи. Това означава, че то няма нужда да бъде част от съдържанието на страницата и може да бъде направено по начин, по който ще я представи по-добре. Можете да го добавите от настройките на страницата.

За да видите как ще изглежда блокчето със споделената страница във Facebook, може да използвате инструмента Sharing Debugger.

Бихме ви препоръчали изображенията, които добавяте да бъдат в съотношение 2:1 (1000x500 пиксела например) като предвидите малко място в краищата. Изображения в съотношение 2:1 ще изглеждат перфектно в Twitter, а за Facebook перфектното е 1.91:1.

Статиите в блога, също вече разполагат с тази нова опция.

Направихме и една малка промяна, която позволява да настроите по-добре начална страница. Нейните настройки преди бяха в настройките на самия сайт. Сега те са преместени в раздела Страници, като са добавени полета за изображение, заглавие и описание.

Надяваме се да се възползвате от новата възможност и да отделите внимание на визията на вашите страници при споделяне в социалните мрежи. Те са страхотен инструмент за генериране на интерес и повече посещения.

Коментари

Лидия 4 Март 2021г.
Отново благодаря. Само се чудя, каво точно искам да покажа, за да е по-говорещо...
Sky Walker 9 Март 2021г.
Винаги сте готини и правите всичко перфектно, по-добро от чужди платформи! Един ден ще заложа всичко на вас. Благодаря за тази екстра.
Много сте добри, нямате аналог! :))
Александър Радовски 12 Март 2021г.
Благодаря!
ИВАН ВЪРБАНОВ 12 Март 2021г.
А дали, ако всеки път подбираме нова снимка, то тежестта й ще отнема от свободното място на паметта или няма да му се отрази?
Иван Върбанов
Newsbgreporter.com
Alle.bg 12 Март 2021г.
IVAN VARBANOV, снимките, които добявяте в новите полета за социалните мрежи отнемат от свободното място на вашия уебсайт.
Изпрати