ALLE.BG - ПОМОЩНА ИНФОРМАЦИЯ

Безплатна реклама

Освен платените начини за реклама, има много други за получаване на безплатни посещения в своя уебсайт.

Търсачки
Посещенията от търсачките обикновенно са най-ценни, защото в уебсайта ви попадат хора, които наистина се интересуват от това, което предлагате. Подготвили сме ви допълнителна информация за добро позициониране в търсачките.

Каталози
Това са ръчно модерирани списъци от сайтове, често разделени по теми. Едни от най-популярните български каталози са dir.bg, gbg.bg и start.bg. Добавянето на вашия уебсайт в тях е безплатно, но минава през одобрението на съотвените администратори.

Социални мрежи
С профил в социална мрежа можете да съберете на едно място вашите фенове и да създадете нови. Най-важното е да бъдете активни. Най-популярните са Facebook, Twitter и LinkedIn.

Подписи
Ако сте активни във форуми или често коментирате в други сайтове, добра практика е да добавите връзка към уебсайта си в подписа ви. Можете да го направите и когато изпращате имейли.

Вирусно съдържание (viral)
Това е съдържание, което толкова много се харесва от посетителя, че той с голямо желание го споделя със своите приятели и последователи. Създаването на вирусно съдържание обикновенно изисква креативност и добро планиране. Един вирусен видео клип, игра или промоция обаче може да ви създаде много нови клиенти и фенове.

Препоръки
Може би най-лесният начин е да помолите приятелите и клиентите си да препоръчат уебсайта ви на свои познати, които според тях биха проявили интерес.

Групово пазаруване
Сайтовете за групово пазаруване (Grabo например) са лесен начин да достигнете бързо и лесно нови клиенти. За целта трябва да направите наистина добра отстъпка от вашите продукти или услуги, която да им предложите.