ALLE.BG - ПОМОЩНА ИНФОРМАЦИЯ

Вече притежавате собствен домейн?

Можете да изпозлвате собствен домейн за сайта си в Alle.bg, дори и ако той не е закупен от нас. Ето какво трябва да направите:
2. Натиснете бутона "Добави собствен домейн".
3. Попълнете неговото име.
4. Изберете един от начините за валидация за да потвърдите, че наистина притежавате домейна.

След като го валидирате успешно той ще бъде добавен в акаунта ви в Alle.bg и ще можете да го свържете с избран от вас уебсайт. Имайте предвид, че за въпросния уебсайт трябва да е активиран абонаментен план, който поддържа "Използване на собствен домейн".

Насочване към Alle.bg

След като добавите домейна си в акаунта си в Alle.bg, трябва да направите една от следните стъпки за да го насочите към сървърите на Alle.bg:
- Сменете DNS сървърите на домейна си на ns1.amcn.in и ns2.amcn.in
- Създайте CNAME запис със стойност alle.bg
- Създайте A запис със стойност 52.209.140.2 (IP адресът на alle.bg)
Свържете се с нас, ако имате нужда от помощ при избора на начин за насочване.

Безплатен DNS хостинг

Предоставяме безплатно DNS хостинг, ако насочите домейна си към нашите DNS сървъри и използвате домейна си за сайтове в Alle.bg.

Трансфер на домейн

След като вече сайтът ви е в Alle.bg, може да обмислите и прехвърляне на управлението на домейна в Alle.bg. Това се нарича “трансфер” и при трансфер се сменя компанията, на която плащате за подновяването на домейна и която ви предоставя инструменти за неговото управление. Това може да ви улесни, когато дойде време да подновявате услугите, свързани с функционирането на сайта ви (домейн, хостинг и т.н.).

Важно е да се отбележи, че има една глобална компания, която се грижи за всички домейни от даден вид (.com, .net, .bg и т.н.). При трансфер се сменя компанията, която си партнира с тази глобална компания и която ще ви помага в бъдеще за подновяването и управлението на домейна. Голяма част от сумата, която плащате за регистрация или подновяване на домейн се препраща към тази глобална компания.

При трансфер се плаща такса на компанията, към която трансферирате. В Alle.bg тази такса е същатата като таксата за подновяване на домейна, но получавате и безплатно подновяване на домейна за още една година. Т.е. не губите пари.

След като трансферирате домейна си в Alle.bg ще може да го управлявате през профила си в Alle.bg.

За да трансферирате домейна си към Alle.bg:
  1. Свържете се с компанията, на която текущо плащате за неговото подновяване и ги помолете да го отключат за трансфер и да ви дадат код за трансфер.
  2. Свържете се с нас, за да подготвим поръчка, която трябва да платите. Ще ви поискаме контактна информация, която ще ви идентифицира като собственик. Ще ви поискаме и кода за трансфер.
  3. След като получим плащането ви, ще пуснем заявката за трансфер.
  4. Ще получите писмо на имейл адреса, който сте посочили в предишната ви контактна информация. Ще получите и писмо на имейл адреса от контактната информация, която сте ни предоставили (може да бъде един и същ имейл адрес). След като отворите връзките в двете писма трансферът ще бъде потвърден и обработен (обикновено до няколко часа).

Нямате домейн?

Вижте предимствата, които дава един собствен домейн и как да го закупите през Alle.bg.