ALLE.BG - ПОМОЩНА ИНФОРМАЦИЯ

Собствен домейн за моя уебсайт

Предполагаме вече знаете какво е собствен домейн (example.com, example.bg и т.н.) и сте запознати с ползите пред това да използвате безплатен (от вида example.alle.bg). В следващите редове ще научите какво е нужно да се отваря вашият уебсайт през такъв домейн.

От какво имам нужда?

Имате нужда от две неща, които заедно ще направят така, че уебсайтът ви (с адрес от вида example.alle.bg) да се отваря през собствения ви домейн:

1. Да притежавате желания от вас собствен домейн. Ако имате закупен домейн от друга компания, можете да го насочите към Alle.bg. За всички останали, предлагаме възможност за закупуване на собствен домейн през Alle.bg, което е препоръчително, ако нямате опит в администрирането на домейни. Цената за закупуване на собствен домейн зависи от самия тип домейн (.com, .net и т.н.).

2. Да сте активирали абонаментен план за вашия сайт, който дава възможност за изпозване на собствен домейн.

Няколко уебсайта на различни поддомейни

След като закупите собствен домейн, вие разполагате с възможност да създадете безплатно неограничен брой поддомейни. Пример за това са: sofia.example.com, varna.example.com, ivan.example.com. Можете да свържете такива поддомейни към всеки свой уебсайт в Alle.bg, за който е активиран план, който предоставя такава възможност.

Обобщение

Собственият домейн е една от най-популярните услуги, които предлагаме и която препоръчваме горещо. Тя придава по-професионален вид на вашия уебсайт и имейл адреси. А стъпките за създаване на уебсайт на собствен домейн в Alle.bg са лесни:
  1. Създадайте си уебсайт с избран от вас домейн от вида example.alle.bg.
  2. Поръчайте собствен домейн и абонаментен план, който поддържа "Използване на собствен домейн".
  3. Свържете уебсайта и домейна си с 2 клика от началната си страница https://alle.bg/my/