ALLE.BG - БЛОГ

Елемент Слайдер и много други подобрения

30 Ноември 2023г.
Елемент Слайдер и много други подобрения
С голямо удоволствие ви представяме най-новите подобрения в Alle.bg.

Новият елемент Слайдер

С негова помощ може да добавите елементи в различни блокчета (слайдове), като в даден момент ще се вижда само едно или няколко от тези блокчета (ако са малки). С навигационни бутони посетителят може да разгледа останалите слайдове, но може да активирате и автоматична смяна на слайдовете. Естествено, смяната може да бъде анимирана както се вижда в примера.
СЛАЙД 1
СЛАЙД 2
СЛАЙД 3
СЛАЙД 4
СЛАЙД 5

Богато съдържание за артикулите

В страниците на артикулите в магазина вече може да добавите богато съдържание, използвайки всички налични елементи. За да го направите, посетете страницата на избран артикул и добавете елементи по познатия ви начин. Може да добавите видеа, връзки, характеристики и т.н. Това означава, че в полето за описание, вече може да поставите по-малко текст, който да изглежда по-добре в списъка с артикули.

Артикулите в колони

Елементът Артикули от магазина вече разполага с опция за подредба, която ви дава възможност да представите списъка с артикули в колони. Може да фиксирате броя колони или да укажете предпочитан размер на колоната и броят колони ще зависи от него. Опциите за това са в настройките на дизайна.

Опция Видимост

В настройките на изгледа на много елементи (Контейнер, Текст, Връзка, Снимка и т.н.) ще видите новата опция Видимост. По подразбиране всеки елемент е Видим, но ако желаете може да го направите Скрит (на малък екран например). С опциите Плаващ или Фиксиран поставяте избрания елемент върху други елементи.

Други

Елементите Форма, Коментари и Теми от форума вече разполагат с опции (в настройките на дизайна), с които може да настроите визията на целия елемент. Не е нужно да използвате елемент Контейнер за това.

В източниците на трафик в екрана Посетители вече по-лесно ще се ориентирате за посещения от реклами в Google Ads. Създали сме нова такава група.

Ще се радваме да пробвате новите подобрения и споделите вашите впечатления с нас.

Коментари

simbad 1 Декември 2023г.
Страхотна и чакана с нетърпение, опция!
Благодаря.
Alle.bg 1 Декември 2023г.
IVAN VARBANOV, може да добавите елемента Слайдер от бутона за създаване на нови елементи (големия син бутон със знак "+"). След това може да добавяте елементи в него по същия начин, по който ги добавяте в елементите Контейнер, Колони и Плаващо съдържание.
ИВАН ВЪРБАНОВ 1 Декември 2023г.
Извинете, колеги, но не се справям. Със знака + ми се добави само синя лента и не мога да вляза в елемента, за да добавям други неща. Може има нужда от още помощ и упътване тук. Бих искал първите няколко новини да ги сложа на слайдове, но не успявам. www.newsbgreporter.com/https://thenewsbgreporter.alle.bg/
Иван Върбанов
Нюз БГ Репортер
Alle.bg 1 Декември 2023г.
IVAN VARBANOV, след като се появи синята лента, в нея може да сложите други елементи. Ако искате да добавите снимка например, натиснете отново бутона "+", изберете "Снимка" и натиснете кръгчето, което ще се появи вътре в синята лента на елемента "Слайдер".

Виждаме, че за новините във вашия сайт използвате елемента "Статии от блога", който автоматично показва най-новите вертикално. В елемента "Слайдер" може да се поставят различни елементи, но не и един елемент (като "Статии от блога") да се "раздели" на отделни слайдове.

Разбираме какво искате да постигнете и ще помислим за решение. Елементът "Слайдер" за момента не може да постигне това, което желаете.
Bogi19919 1 Декември 2023г.
Благодаря!
Изпрати