ALLE.BG - БЛОГ

Контейнер, готови комбинации и много други

17 Май 2021г.
Контейнер, готови комбинации и много други
Днес, с огромно удоволствие искаме да ви представим следващата голяма стъпка в развитието на Alle.bg, която ще ви помогне да създавате още по-качествени и ангажиращи уебсайтове.

Фокусът в следващите редове ще бъдат инструментите за създаване на съдържание.

Преди малко повече от месец ви дадохме възможност да настройвате индивидуално изгледа на някои от елементите (Заглавие, Текст, Снимка, ...) и лесно да правите копия. Продължаваме да надграждаме над тази идея и да добавяме подобни възможности и на структурните елементи (тези, които съдържат другите и определят тяхната подредба).

Елемент Колони

Елементът Колони вече разполага с възможност за настройване на разстоянието между елементите в колоните. Може да фиксирате и размерите на колоните използвайки мерната единица пиксел (pixel). Може да укажете и конкретната ширина, при която искате колоните автоматично да се превърнат в редове, за да изглеждат по-добре на малки екрани (мобилни устройства).
Контейнер, готови комбинации и много други

Елемент Плаващо съдържание

И тук може да настроите разстоянието между елементите и ширината, при която да се активира автоматична вертикална подредба.

Елемент Контейнер (нов)

Нека името на този елемент да не ви подлъгва. Той може да звучи простичък, но всъщност предоставя страхотни възможности. В него може да поставите други елементи, които да подредите хоризонтално или вертикално. Може да настроите и разстоянието между тях. В дизайните Мини и Юнивърсал може да настроите и неговия индивидуален изглед (фон, рамка и т.н.).

Структурни елементи в други структурни елементи (ново)

Споменатите три елемента вече могат да се поставят един в друг, което ви дава възможност да създавате много по-сложни и визуално-интересни комбинации. Ето как може да изглежда това:
Контейнер, готови комбинации и много други

Комбинации от елементи (ново)

Решихме да ви улесним и добавихме библиотека, която съдържа направени от нас комбинации от елементи, които може да добавите в своя сайт с няколко клика и които можете да донастроите след това. Вижте как изглеждат те:
Ще ги намерите в списъка с нови елементи, като някои от тях са на разположение само за сайтове, за които има активиран Пакет ПРО.

Повече възможности на фоновите картинки

В настройките на дизайна и настройките на визията на елементите много често се среща опцията за фон. Освен цвят, тя дава възможност да добавите и до 5 фонови картинки. Всяка от тях вече разполага с много по-богати настройки за размер и позициониране. Освен това, може да качвате и файлове във формат SVG.
Надяваме се още днес да се възползвате от нововъведенията и да подобрите своите сайтове. Ще се радваме да прочетем вашия коментар за тях. Споделете го под тази статия.

Коментари

istvan 19 Май 2021г.
Благодаря...
.. 21 Май 2021г.
Много благодаря.
rumen1963 15 Юни 2021г.
Благодаря!
Анонимен 6 Юли 2021г.
Благодаря Ви!
manastir 19 Октомври 2021г.
Благодаря Ви!
Изпрати