ALLE.BG - БЛОГ

3 полезни функционалности на Google Search Console

16 Август 2019г.
Често нашите клиенти ни задават въпроса "Кога моят уебсайт ще се появи в Google?" и отговорът, който давахме през изминалите години беше по-скоро информативен и ориентировъчен, отколкото точен. През последните месеци към този отговор добавяме и препоръка за регистрация в Google Search Console. Това е инструментът на Google, който дава информация за показването на вашите уебсайтове в най-известната търсачка. В тази статия ще разгледаме 3 полезни функции на Google Search Console, които могат да доведат до видими резултати и да ви дадат повече яснота.

1. Анализ на ключови думи и позициониране

Google Search Console предоставя информация за ключовите думи, за които вашият уебсайт се е показвал през изминалите седмици и месеци. Можете да видите броя кликвания и импресии (показвания), които са довели до посещение във вашия уебсайт. Можете да видите и средната позиция на уебсайтът ви в списъка с резултати (първите три позиции са нещото, към което трябва да се стремите). Използвайки тази информация можете да се сдобиете с идеи за ключови думи и тяхната популярност и да насочите усилията си към създаване на съдържание, което ги включва.
3 полезни функционалности на Google Search Console
Изберете ключова дума за да видите средната и позиция за избрания период.

2. Регистриране на нова страница

Google се справя сам при откриването на нови страници в уебсайта ви (дори без да е нужна регистрация в Google Search Console), но това може да отнеме неопределено време. В Google Search Console ще намерите възможност, с която да добавите нова страница в търсачката много по-бързо. Първата стъпка е да въведете адреса на въпросната страница в полето за търсене. Ще получите полезна информация за нея и възможност да заявите индексиране, ако това е страница, която Google не е засичал.
3 полезни функционалности на Google Search Console

3. Анализиране на проблеми

Google Search Console предоставя на няколко места информация за различни проблеми свързани с уебсайта ви и конкретните страници в него. Някои от тях са свързани с достъпа и сигурността на уебсайта (за които се грижи екипът на Alle.bg), а други с качеството на съдържанието. Препоръчваме поне веднъж в месеца да преглеждате началната страница (Общ преглед) за подобни грешки. На снимката по-долу можете да видите местата с по-детайлна информация.
3 полезни функционалности на Google Search Console
В обобщение бихме искали да ви окуражим да регистрирате уебсайта си в този инструмент на Google и да го използвате, когато планирате промени по уебсайта си или имате нужда от идеи за съдържание. Ако уебсайтът ви е нов, ви препоръчваме да изчакате поне един месец за да се съберат достатъчно данни. В помощната ни страница можете да видите стъпките за регистрация на уебсайт в Alle.bg в Google Search Console.

Коментари

tiitibg 16 Август 2019г.
Благодаря Ви, Вие сте супер ! Още днес ще се възползвам от съветите, които ни давате. Лек и според ден.
ИВАН ВЪРБАНОВ 16 Август 2019г.
Благодаря Ви! Не мога да се справя технически.
Анонимен 17 Август 2019г.
Благодаря и аз. Бъдете здрави!
Alle.bg 13 Септември 2019г.
@IVAN VARBANOV, за валидацията на домейна си трябва да изберете метода с използване на HTML код (HTML tag). Той е първия в списъка с алтернативни методи. На https://alle.bg/help/google-search-console/ можете да видите как изглежда той.
Изпрати