Alle.bg / Блог

.com или .eu? Вие решавате!

11 Февруари 2012г.
Здравейте,
Днешния пост ще бъде под формата на въпроси и отговори.

Какво правихте през последния месец?
Мина доста време от последните подобрения, които направихме. Това не е случайно. Поставихме си много сериозна цел и положихме доста усилия, за да я постигнем - да направим възможно нашите потребители да асоциират сайтовете си със собствен домейн. От днес това вече е възможно.

Какво е домейн?
Домейн е адресът на вашия сайт. До момента беше възможно да запазвате безплатно адреси, които завършват на alle.bg (примерно: help.alle.bg). Това ще остане така и занапред. Това, което добавихме е възможност вашите сайтове да могат да се асоциират със самостоятелни домейни. Накратко да завършват само на .com, .eu и т.н.

Защо ми е домейн?
- Сайта ви вдъхва повече доверие и се запомня по лесно.
- Никой друг няма да запази домейна, който е с вашето фирмено име.
- Използвате email адрес, който завършва на вашия домейн.
- Дава възможност на потребителите ви да ви намират, където и да се намира сайта ви. Дори и да решите да преместите сайта си от alle.bg, домейнът си остава ваша собственост и ще насочи потребителите ви където вие желаете.
.com или .eu? Вие решавате!
Колко струва един домейн?
Цената на домейн зависи от компанията-регистратор, която ги продава. Отделихме много време да намерим най-подходящата и цените, който договорихме са следните:
.com, .net, .org, .info, .biz, .in, .name - 19.61лв.
.eu - 15.68лв.
.me - 47.09лв.
.de - 14.70лв.
.es - 16.27лв.
.asia - 24.52лв.
.bz - 37.28лв.
.ca - 23.54лв.
.cc - 35.31лв.
.co - 49.06лв.
.mn - 74.57лв.
.mobi - 32.37лв.
.ru - 8.83лв.
.tel - 25.50лв.
.tv - 49.06лв.
.us - 14.23лв.
.ws - 17.65лв.
.xxx - 155.08лв.
Посочените цени са за регистрация на домейн за 1 година.

Защо да купя домейн от вас, а не от друго място?
Настройването на домейн изисква специфични познания в тази област. Ако закупите домейн през нашия сайт ще имате значително улеснение при настройването му, тъй като ние ще имаме достъп до настройките му и ще можем да направим част от тях автоматично. Също така ще получавате известия, кога регистрацията ви изтича.

Вече имам домейн, мога ли да го използвам за сайта си в alle.bg?
Да, можете. За да го използвате е нужно да направите няколко настройки, които са подробно описани в страницата за управление на вашите домейни.

Какво представлява услугата  “Използване на собствен домейн”?
Това е услуга, която трябва да закупите, ако искате да използвате собствен домейн вместо този, който имате в момента. Посетителите ви, които отварят сайта ви в alle.bg ще бъдат автоматично пренасочени към домейна, който желаете.

Какво стана с наградите за потребителите, които гласуваха в анкетата ни преди 3 месеца за опцията “Закупуване на домейн”?
Не сме забравили за тях. Както обещахме избрахме на случаен принцип петима, на които ще подарим домейни от типа website.com за една година и услугата “Използване на собствен домейн” за един от техните сайтове за същия период. Имената на печелившите са следните: control, rendary, Alex25255, Doctormotors, monika753. Ще се свържем с тях по email за да уточним получаването на наградата.

Не се колебайте! Това е едно от най-добрите неща, което можете да направите за своя сайт, своята фирма или вас самия. Започнете да изграждате вашата онлайн идентичност.

Вижте стъпките, които трябва да направите за да използвате собствен домейн за сайта си в alle.bg.

Поздрави,
Недко

Коментари

Гост 12 Април 2012г.
За какъв период от време се използва домейна ?
Alle.bg 12 Април 2012г.
Минималния период, за който можете да закупите домейн е една година. Използването му за сайт в alle.bg е платена услуга, която се таксува на месец.
hrissy 13 Април 2012г.
Да разбирам ли, че освен за домейна, трябва да плащам и на вас, и то всеки месец? Каква е цената?
Alle.bg 13 Април 2012г.
Да, точно така. За да използвате собствения си домейн за сайт в alle.bg трябва да активирате платената услуга "Използване на собствен домейн" за самия сайт. Цената и е 1.45лв на месец.
MadBozz 19 Април 2012г.
извинете но не разбрах ако примерно го купя това alle.bg в края на адреса в какво ще се превърне