ALLE.BG - БЛОГ

Какво ново в Alle.bg през Ноември 2019г.

1 Декември 2019г.
Какво ново в Alle.bg през Ноември 2019г.
Изпращаме месец Ноември и започваме подготовката за традиционните празници в края на годината. Преди това обаче, бихме искали да погледнем към изминалите 30 дни и да си припомним най-интересното около Alle.bg.

Само преди около 2 седмици добавихме улеснения при изграждането на уебсайт на няколко езика. Различните варианти за добавяне на съдържание на втори, трети и т.н. езици разгледахме преди няколко месеца, а сега можете да постигнете още по-добри резултати, като адаптирате хедъра, главната навигация, страничната лента и футъра за различните езици.

Universal дизайнът се сдоби с 3 нови стила, насочени специално към мобилното съдържание. Посещенията през мобилни устройства са вече доминиращи и ви препоръчваме да обърнете внимание и на този аспект от вашия уебсайт.

В инструмента за одит вече виждате и предупреждение за страници с кратки заглавия (до 50 символа). Google (като най-популярната търсачка) автоматично оптимизира такива заглавия, но според нас вие можете да ги дефинирате най-добре. Това е и причината да ви насочим вниманието към тях, особено, ако не използвате собствен домейн за вашия уебсайт.

Темите във форумите вече имат автоматично зададени описания, което допринася за показването им в търсачките. В инструмента за одит вече няма да виждате предупреждения за тях.

През изминалия месец направихме и подобрения в бързодействието на платформата и вашите уебсайтове. Това пряко се отразява на удовлетвореността на посетителите и ние приемаме отговорността си много сериозно. В някои случаи е възможно съдържанието, което сте добавили или снимките, които сте качили в настройките на дизайна да окажат негативно влияние. Бихме искали да ви насочим към инструмента PageSpeed Insights, който може да ви даде информация за потенциални проблеми с вашия уебсайт (от гледна точка на скоростта).

Коментари

Изпрати