Alle.bg / Блог

Мога ли да си направя сам уебсайт?

14 Октомври 2019г.
Ако имате желание да си направите собствен уебсайт, с който да се представите в Интернет, но не сте сигурни, че имате нужните знания и умения, то тази статия е за вас. Тя ще ви покаже, че за създаването на уебсайт вече не е задължително да наемате програмист и дизайнер. Ще научите кои са стъпките, които трябва да направите, ако искате да създадете собствено място в Интернет, с което рекламирате себе си, вашата огранизация или вашата фирма.

Нека започнем отзад напред и дефинираме резултата, към който се стремим:
Искаме да имаме красив уебсайт, с лесно за запомняне име, който да съдържа полезно и актуално съдържание, който да е достъпен от всеки в Интернет и който да може да се намира през търсачките.

За да постигнем този резултат ни трябват:

  • хостинг - място, на което е разположен уебсайтът, така че да е достъпен по всяко време.
  • домейн - име, което ще се използва за да се достъпва уебсайтът.
  • дизайн - изгледа на уебсайта, който представя съдържанието по добър начин на компютри и телефони.
  • инструменти за редактиране на съдържанието - възможност за създаване на нови страници, добавяне на снимки, текст и т.н.

Нака видим как Alle.bg може да помогне

Alle.bg е платформа за създаване на собствен уебсайт, която предоставя тези 4 компонента и ви дава възможност да създадете първия си уебсайт само след няколко минути. Ето и самите стъпки:
  1. Регистрация в Alle.bg
  2. Избиране на домейна на уебсайта и неговия първоначален дизайн (може да се смени след това и модифицира)
  3. Добавяне на страници и съдържание (текст, снимки и т.н.)

Нека ги разгледаме в детайли:

Регистрация в Alle.bg

За да регистрирате в Alle.bg е необходимо да посетите https://alle.bg/ и да натиснете бутона "Регистрация". Въведете имейл адреса си и отворете изпратеното писмо за да завършите регистрацията.

Избор на домейн и дизайн

След като влезете в акаунта си в Alle.bg с вашия имейл адрес и парола ще видите бутон за създаване на нов уебсайт.
Мога ли да си направя сам уебсайт?
Натиснете го и изберете името на вашия уебсайт. Препоръчваме да бъде нещо, което описва информацията, която ще представите в уебсайта. Може да бъде вашето име, името на фирмата ви и т.н.
Мога ли да си направя сам уебсайт?
След това изберете първоначалния дизайн на уебсайта си. По-късно можете да го смените или настроите според вашия вкус (цветове, шрифтове, размери и т.н.).
Мога ли да си направя сам уебсайт?
Попълнете заглавието и кратко описание на уебсайта си за да завършите тази последна стъпка.
Мога ли да си направя сам уебсайт?
Честито! Вече имате собствен уебсайт! Вече имате свое собствено място в Интернет!
Мога ли да си направя сам уебсайт?
Нека преминем към стъпката, която ще направи вашия уебсайт полезен за другите.

Добавяне на страници и съдържание

За разлика от предните две стъпки, тази стъпка отнема повече време и ви препоръчваме да гледате на нея като на процес, а не като задача. Все пак още днес можете да напишете кратко представяне, да добавите снимки и контактна информация. В някои случаи това може да е достатъчно, но ако добавяте ново съдържание, може да увеличите ползите за своите посетители.

Създаването на нова страница в Alle.bg изисква само няколко клика с мишката.
Мога ли да си направя сам уебсайт?
За да създадете текст, снимка, видео и други елементи натиснете бутончето със знак "плюс", изберете вида елемент и изберете мястото, на което да го добавите.
Мога ли да си направя сам уебсайт?
Използвайки наличните видове елементи можете да изградите съдържанието на страниците във вашия уебсайт.

Бонус съвети за още по-добри резултати

Собствен домейн
Създаването на уебсайт в Alle.bg не изисква да притежавате собствен домейн, но това е едно от първите подобрения, което препоръчваме. Домейн от вида .com, .net и т.н. демонстрира професионализъм и дава редица други предимства.

Блог
Един от начините да информирате и ангажирате посетителите си е като публикувате регулярно статии. Научете повече за тази възможност.

Рекламирайте, не чакайте
След като създадете своя уебсайт, търсачките ще започнат да изпращат посетители към него, ако преценят, че съдържанието ви отговаря на това, което те търсят. Колкото и популярен да е Google (най-голямата търсачка) има много алтернативни начини да насочите посетители към своя уебсайт. Можете да поставите адреса му в подписите на своите имейли или профили и да го рекламирате във Facebook и AdWords. Вижте още безплатни и платени идеи за реклама.

Коментари